21
May
10

petua nak menang kereta mewah BSN

slogan: unlike any other (gambar hiasan semata-mata)
Taman Mawar, Pasir Gudang (circa 2004)

Hari ini hari Jumaat derr. Haku nak citer pasal rezeki, jodoh, ajal dan maut ditangan Tuhan pulak.

Minggu lepas, haku sudah jumpa blogger fofuler YB (Yunus Badawi) yang bilang haku (blog yang takde apa2 nih) pulak yang fofuler. Ha ha ha.

Banyak juga hal yang kami borakkan. Tapi haku tertarik dengan cerita-cerita dan cita-cita YB nak menang cabutan bertuah Sijil Simpanan Premium (SSP) dari Bank Simpanan Nasional (BSN) itu. Semangat sungguh. Membuatkan haku teringat satu kisah. Begini citer yang haku tak tahu kebenarannya:

Alkisah ada sorang yang alim yang menjaga kebajikan masjid tempat beliau tinggal. Oleh kerana kesemua aktiviti2 memerlukan sumbangan seperti penjagaan anak2 yatim, pengurusan kebajikan masjid dan lain2.  Siang malam beliau berdoa pada Tuhan untuk menang cabutan SSP. Kalo menang kereta mewah sejibik boleh beliau jual dan sumbangkan wang tersebut untuk kebajikan dibawah naungannya. Setelah bertahun2 berdoa siang malam, namun beliau masih tak menang-menang juga. Beliau sudah putus asa. Tapi pada satu malam, ketika beliau sedang tidur, didatangi dalam mimpinya seorang yang alim juga berserban serba putih. Orang alim dalam mimpinya berkata, ‘camana ko nak menang SSP dan kereta mewah.. kalo ko sendiri tak beli SSP??’

Sembang pagi Jumaat. Salam hormat dari Tun untuk kengkawan semua lah.


44 Responses to “petua nak menang kereta mewah BSN”


  1. May 21, 2010 at 12:21 am

    Honest… saya sendiri tak penah beli. Tapi kalu sekali beli teruih bleh dapat keta mewah tu, kan best…

  2. May 21, 2010 at 12:31 am

    TB,

    yalor.. tak beli2; camne nak dapat ..hehe

    sudah tukar kaler ka? menawan !

  3. May 21, 2010 at 1:19 am

    Ha ha haaa.. adoiiii terkena terkenaaa.. hampagasss betull!!!

  4. May 21, 2010 at 2:04 am

    hiks~
    tak sangka itu la pulak jwpnnye haha

    salam hari jumaat~

  5. 5 sz
    May 21, 2010 at 6:51 am

    hahaha..sama2..slalu berangan menang cabutan2 bertuah tp tak join…konpem tak menang! menang berangan je la :))

  6. May 21, 2010 at 7:59 am

    Salam pagi Jumaat TB…..

    Wakakakakakaka…….lawak betul kisah ni.
    Buat aku ketawa pagi Jumaat…..

    Aku malas nak beli2 SSP tu…….





    Aku ni malas, kannzzzzzzz……
    :)

  7. 7 Fa
    May 21, 2010 at 8:06 am

    Kita beli PSP je. :D

  8. May 21, 2010 at 9:28 am

    dah beli…
    tak pernah menang pun

    mungkin sebab tak berdoa kot

  9. May 21, 2010 at 9:38 am

    pernah menang cabutan bertuah, bukan kereta mewah tapi menang dapat SSP RM5k .. dah setahun sijil tu tak jugak menang apa-apa… apalagi akak terus cash kan masuk tempat lain…

  10. May 21, 2010 at 11:19 am

    aderkk!!! pandai sunggu en. Tun create cerita lawak berpendidikan moral itu ya.. hehehehe

    salam jumaat en.Tun…

  11. May 21, 2010 at 11:39 am

    hahahahahahahahahahha………..

  12. May 21, 2010 at 12:16 pm

    aku dulu rajin jugak beli SSP BSN nie..dgn harapan boleh menang motor..tp indah khabar dr rupa rupernyer…

  13. May 21, 2010 at 12:47 pm

    ha….
    tau xpe… Tun dah beli ke belum.. jgn lupa berdoa & nawaitu untuk sesuatu yang baik

  14. May 21, 2010 at 12:56 pm

    Teringin juga nak memandu keta mewah macam Tunbegia

  15. May 21, 2010 at 1:12 pm

    tubegia …salam..betul juga kan…tak beli..sampai bila pun tak menang..tapi..kalau beli pun..sepuloh tahun tunggu tak menang juga..tak de rezeki la namanya..

  16. May 21, 2010 at 1:24 pm

    salam jumaat.
    nak beli ssp tu cemana? i mmg bengap bab2 ni. huhuhu

  17. May 21, 2010 at 2:21 pm

    pak aji tu dah terlufer nak beli

    anak anak dara sya pun ada
    tak dapat apa lagi buat masa nih..

  18. May 21, 2010 at 2:32 pm

    salam TB.

    Aku tak pernah patah semangat utk menang kereta Mercs atau BMW tu. Mana tahu berkat jumpa ko hari tu, hujung bulan ni rezeki aku pulak. Boleh juga buat bayar bil hospital ngeeee

  19. May 21, 2010 at 3:12 pm

    takmo kete, nak duit je

  20. May 21, 2010 at 3:51 pm

    salam bang thun…asik dok tunggu cabutan bertuah..tuah nye takde nampak lagi..tunggu org kasik tak bley kah?

    selamat berhari minggu :D

  21. May 21, 2010 at 4:04 pm

    berhari2 meninggalkan hengkau……..
    semoga hengkau terus mengenali haku……..

    best citer kat ats tu
    citer2 smlm pun haku balun baca gak
    plg best citer welder / repair motor tu…..

  22. May 21, 2010 at 5:19 pm

    masih menunggu…bila lah no k.zue ni naik.
    nak jual-balik syg..kot2 suatu hari nanti trkena, sapa tahu kannn.

    tapi kan k.zue x pernah pulak berdoa lepas sembahyg minta menang.

  23. May 21, 2010 at 11:05 pm

    salam.
    ada nilai moral kat situ.
    samalah macamana nak berjaya kalau tak usaha.

    akak baru sekali beli ssp tu dgn harapan dapat kete sebijik. Bila tak dapat, akak maleh nak beli lagi dan terlupa pasal ni hinggalah terbaca n3 ko.

  24. May 21, 2010 at 11:48 pm

    hehehehe…lawak hari jumaat..

    suamiku pernah dapat V6 10 tahun lalu..tapi dah jual dah kete tuh…tau tak taon bila dia beli SSP tu? 10 tahon sebelum dia menang cabutan bertuah tuh… ha tahan ke nak tunggu? aku pulak dah dua tahun simpan SSP tapi takde apa apa pon..rasa mcm nak jual jek.. TB nak beli?

  25. May 22, 2010 at 6:47 am

    Kalo menang dapat Mini Cooper ade tak. hehehe

  26. May 22, 2010 at 1:18 pm

    salam tb..

    Usaha tangga kejayaan..doa tanpa usaha,bala..

  27. May 22, 2010 at 3:30 pm

    salam Tun Begia,
    unik nama.
    petua baik tu..:)

  28. May 22, 2010 at 4:17 pm

    ~~~@@@~~~
    ” Assalamualaikum salam sejahtera,
    Pemanis kata pembuka bicara;
    Dari Blog kami bercerita,
    Untuk tatapan sahabat semua”
    ~~~@@@~~~

    nak menang kereta lah… kalau dapat pun… tapi tak menang pun… asyik orang lain aje yang menang

  29. May 22, 2010 at 10:42 pm

    agaknya lepas ni siapa lebih fofuler hehe

  30. May 22, 2010 at 10:46 pm

    So, petuanya kena tunggu org alim berjumbah putih kan, kan …

  31. May 23, 2010 at 9:29 am

    hehe.klako citer nih.kirenye petuanye kene beli lah ye kan..hehe

  32. May 23, 2010 at 12:13 pm

    since tuan tanah takde , saya nak komen lagi .

    Lamanya saya tidur .. xde pun org alim berjubah putih tuh datang . Tipah tertipuuu…

    muahaha

  33. May 24, 2010 at 12:40 am

    Lawak sey… nasib baek dpt mimpi..kaLo tak naye je…

  34. May 24, 2010 at 4:46 pm

    erm.

    mmg tak berminat nak menang. minat nak beli mercedes sahaja.

    SSP sorry..

  35. May 25, 2010 at 1:18 am

    Salam dari kami

    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    http://firestartingautomobil.blogspot.com/

    sorry agak tertinggal entry ko lah … aku sibuk sikit sekarang… ni ade free masa sikit aku layan blog ko…

    heee…. BSN aku ade seciput aje… boleh ke kalau kita menang kete beso tu… katanya lagi bear pelaburan kita baru boleh dapat… betul ke…

  36. May 25, 2010 at 1:20 am

    Salam dari kami

    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    http://firestartingautomobil.blogspot.com/

    sorry agak tertinggal entry ko lah … aku sibuk sikit sekarang… ni ade free masa sikit aku layan blog ko
    boleh menang aje kalau modal aku kecik aje… ade orang kata kalau pelaburan beso baru boleh dapat… entah lah kata orang…

  37. May 25, 2010 at 1:52 am

    hahaha … mmg lawak …

  38. May 25, 2010 at 10:37 am

    ketuk!ketuk!ketuk! aikk tuan rumah tak ada??

  39. May 25, 2010 at 2:48 pm

    salam,

    heeeeeeeeee
    tak pernah gak dapat hadiah beso2 free nih
    setakat hamper, hadiah barang letrik murahan2 pernah lah
    setakat basikal pernah gak
    nak dapat motor ke, kereta ke, rumah ker?
    tak pernah pun
    so, tak pernah percaya gak nak beli2 utk dapat hadiah2 cabutan
    hehheheh

  40. May 25, 2010 at 7:09 pm

    Seronoknya andai dapat memiliki kereta mewah.. pastu bengkok ler nak jaga maintenance

    p/s: saya dah gantung award tuan dalam blog saya.. toce..toce

  41. May 25, 2010 at 7:19 pm

    Bila aku pandang kereta ko tu aku harap akulah pemenang hadiah utama bulan ni. Cabutan Sabtu ni hehehe

  42. May 25, 2010 at 8:21 pm

    Salam tuan Tun..

    Dah gantung.. kat sidebar kiri blog… aci kan buat gitu..hehe

  43. May 25, 2010 at 11:12 pm

    laaaaaaaaa….. patut la saya tak menang2, sbb saya tak beli pun SSP!!! ngueh3x

  44. 44 슈퍼 주니어 E.L.F
    June 24, 2010 at 9:08 pm

    aku raser yg penah menang kete kner wat club ar..[…]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
May 2010
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

yang lampau


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: