27
Jan
10

buah cempedak diluar pagar

Memang tB baru dalam dunia blogging ini.

Terkial-kial upload gambar. Memang mencabar juga. Mula-mula bila upload gambar (550×300) seperti diatas jadi saiz yang kecil pula. Tetapi selepas menggodeh-godeh, barulah dapat saiz yang tB kehendaki. Tapi gambar masih blur.

Nasib baik ada google dan yahoo answer.

Akhirnya, tB guna akaun photobucket untuk uploadkan gambar dahulu. Kemudian link-kan pada entri tB pula. Barulah menjadi gambar yang jelas macam tB kehendaki.

Sekiranya kawan-kawan ada idea yang lebih baik, silalah share pada tB ya. Sebab tB tengok gambar dlm blog kawan-kawan banyak yang jelas lagi sharp. Terutamanya gambar makanan.

Gambar diatas: bunga raya di Taman Bunga Raya, Kuala Lumpur.


7 Responses to “buah cempedak diluar pagar”


  1. 1 tunbegia
    January 27, 2010 at 10:34 am

    salam masy,😉

  2. 2 al-lavendari
    January 27, 2010 at 11:08 am

    terima kasih kerana sudi singgah blog saya. tentang fotografi ini saya tak pandai .. saya sendiri banyak bergantung kepada anak lelaki yang ada kelulusan dalam bidang fotografi.

  3. 3 tunbegia
    January 27, 2010 at 11:10 am

    salam abang hamzah,

  4. 4 sueanne
    January 27, 2010 at 11:36 am

    tB,gambar tue dah cantik je..dah sharp pun..nak sharp lagi ke?..hehehe

  5. 5 tunbegia
    January 27, 2010 at 11:41 am

    salam sue,🙂

  6. 6 eye in the sky
    January 28, 2010 at 11:06 am

    That’s an amazing photo. Nice blog; wish I could understand the language though. :-<

  7. 7 tunbegia
    January 28, 2010 at 11:12 am

    eye:thanks for coming here.. by looking at the photos you dont have to understand the language though… cheers bro!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
January 2010
M T W T F S S
    Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

yang lampau


%d bloggers like this: