27
Jan
10

ipod touch

Walaupun tB sudah ada iphone 3G yang canggih, tapi tB mahukan iPod Touch juga.

Memang mula-mula tB cadang hendak ke Plaza Low Yatt saja untuk membelinya.

Semalam, tB sudah tengok-tengok laman mudah dot com itu. Sebab ramai kawan-kawan tB yang suggest beli barang-barang kat mudah dot com untuk mendapatkan harga murah. Bila tB tengok iPod Touch 8GB, harganya dalam lingkungan RM450 ~ RM600. Sebab tB tahu harga baru di kedai ialah RM779.

Tapi dalam mudah dot com kesemuanya adalah second-hand. Dan kalau hendak membeli terpaksa berjumpa si penjual di mana-mana. Leceh sungguh, fikir kepala otak tB.

Kebetulan juga tB sudah singgah ke website Apple Store Malaysia. Nampak sungguh menarik iPod Touch itu. Dan untuk memesan online pun mudah. Sebab tB sudah ada akaun iTunes Store. Satu hari delivery, katanya.

Gambar diatas: iPhone 3G kesayangan tB yang sedang dicaj battery-nya.


22 Responses to “ipod touch”


  1. 1 blueCITY®
    January 27, 2010 at 12:23 pm

    ehhhsalam2tq singgah umah biru

  2. 2 blueCITY®
    January 27, 2010 at 12:23 pm

    wahhhhhhhhhhhhhcam best ke pakai i phone tuhberapa riban tuhberngan gak nak beliekekkekek

  3. 3 Rozita
    January 27, 2010 at 12:23 pm

    tk mampu nak bli tepon yg mahal2

  4. 4 tunbegia
    January 27, 2010 at 12:25 pm

    rozita:asal boleh pakai saja,blue:iPhone sekarang RM2500+ saja,

  5. 5 zino
    January 27, 2010 at 1:33 pm

    kalau nak beli bukan ke kena touch dulu.. tengok2 ok ke tak.. kalau beli online ni terjamin ke apa yg di lihat apa yg anda akan dapat hehe.. saja nak tak tau tak pernah beli lagi online.. bayar bill online biasa la..

  6. 6 tunbegia
    January 27, 2010 at 1:34 pm

    zino:macam kita beli komputer DELL online saja,salamm,

  7. 7 ibusinga
    January 27, 2010 at 1:45 pm

    hati2 membeli di low yat..;)

  8. 8 dilaOHdila
    January 27, 2010 at 2:35 pm

    salam kabarey….waduh tepon mahal iki…aku ngenggo sing murah ayye…(he he he)

  9. 9 sueanne
    January 27, 2010 at 2:35 pm

    salam tB,peminat gajet gak tB ni ek..hehehe..

  10. 10 tunbegia
    January 27, 2010 at 2:39 pm

    ibusinga:kenapa berhati-hati? ceritalah,sueanne:untuk kemudahan dunia saja,dilaOhdila:kabare waras mbakyu,

  11. 11 cacah
    January 27, 2010 at 3:07 pm

    wow! hebatlah! tapi kalau dah terjatuh cinta ngan teknologi i tu.. semua pun kalau buleh nak i… i phone, i touch… entah2 berblog pun di mac gitu…🙂

  12. 12 tunbegia
    January 27, 2010 at 3:10 pm

    cacah:tB punya powerbook mac dah kaput,

  13. 13 xiiinam
    January 27, 2010 at 3:52 pm

    Selamat datang ke dunia blog…..tahniah!(Saya pakai telefon’cap ayam’ saja….Ahaks!)

  14. 14 tunbegia
    January 27, 2010 at 3:56 pm

    xiiinam,salam juga,😉 terimakasih kerana sudi bertandang blog tB yg tiada apa-apa ini,

  15. 15 Mak Su
    January 27, 2010 at 4:57 pm

    kat PLY tu orang kata byk rekon ek… risky sikit kot. nanti maksu nak survey ler apple store, skrg barangan apple pun best best.

  16. 16 tunbegia
    January 27, 2010 at 5:01 pm

    mak su,tidak semua orang suka barang rekon,

  17. 17 aNIe
    January 27, 2010 at 5:19 pm

    Akak minat Blackberry je sekarang…heheheh

  18. 18 tunbegia
    January 27, 2010 at 5:27 pm

    anie,blackberry vogue juga,

  19. 19 Yunus Badawi
    January 27, 2010 at 6:49 pm

    Salam tB.Awak ni kira lelaki gajetlah ya.saya pakai tepon yg mcm sendal pintu aje huhuhu

  20. 20 tunbegia
    January 27, 2010 at 7:46 pm

    yunus badawi:tidak salah disisi undang- undang kan,salamm,

  21. 21 blogresipi.com
    January 29, 2010 at 8:17 am

    Bestnya iphone 3G. kita pun teringin juga nak beli. berapa harganya sekarang tB? kalau beli kat apple store malaysia apa website addressnya ya?

  22. 22 tunbegia
    January 29, 2010 at 8:20 am

    blogresipi:harga iphone 3G = RM2500+,website: http://store.apple.com/my


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
January 2010
M T W T F S S
    Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

yang lampau


%d bloggers like this: