02
Feb
10

tidak sepopular pepsi

Kelmãrin, semãsã membeli bãrãng grocery di Tesco, tB bãru tãhu yãng ãir minumãn ringãn kegemãrãn sejãgãt, Pepsi, sudãh gunã logo yãng bãru. Lãmbãng logo yãng lebih berbentuk ‘senyumãn’ begitu. Dãn jugã ejããn ‘pepsi’ menggunãkãn huruf kecil kesemuãnyã.

Tãpi tB tãhu jugã rãmãi diãntãrã kitã yãng memboikot Pepsi. Seperti rãmãi yãng sudãh lãmã memboikot Fotopãges begitu.

Ceritã lãin, tB rãsã ãmãt terhãru. Bãru sãjã seminggu tB mulãkãn blog ‘Thunbergiã Lãurifoliã’ ini, sudãh rãmãi kãwãn-kãwãn yãng bertãndãng kemãri. Rãmãi jugã yãng tinggãlkãn komen-komen yãng positif buãt mãsã ini, mãcãmlãh kitã sudãh lãmã berkenãlãn, berjumpã dãn berãmãh mesrã. Rãsãnyã bãru semãlãm tB mendãftãr dãlãm duniã blogging ini. Dãn bãnyãk lãgi yãng tB hãrus pelãjãri, dãn fãhãmi. Hendãk tãmpãl nuffnãng yãng comel dãn followers yãng vogue pun tB tidãk reti lãgi. Tiãdã ucãpãn yãng lebih bãik dãri tB selãin ucãpãn terimãkãsih dãun kelãdi. Jãngãn serik-serik kemãri yã kãwãn-kãwãn.

Gambar diatas: menunjukkan yang tB lebih sukakan 100 plus,
Gambar kecil: logo pepsi yang lama,



30 Responses to “tidak sepopular pepsi”


  1. 1 Masy
    February 2, 2010 at 10:27 am

    mcm dah kenal lama ye🙂 hehehe

  2. 2 izan
    February 2, 2010 at 10:50 am

    santai…. sllnya yg krg itu yg menyenangkan… lebih suka 100% low profile… tp bagus tuk kesihatan…

  3. 3 tunbegia
    February 2, 2010 at 10:58 am

    masy:kita kawan saja,izan:kesihatan itu precious,

  4. 4 blueCITY®
    February 2, 2010 at 11:03 am

    salam tb,cam suci je tb ni tawekekkeek..saya juga akan mencari2 100plus bila emosi tergangguheeeeeeeeee..pepsi2 or coca cola semua tak suka sgtminum time makan2 di kfc or sewaktu dgn nya sahajatb,pelan2 kayuh oksaya juga belajardari kosong jugaheeeeeeeeee

  5. 5 dilaOHdila
    February 2, 2010 at 11:40 am

    shoot bOkeh yang menarik:-)pasti nya CANON nianda memang talented….Sallong Ngaleh…….;-)

  6. 6 MSOM
    February 2, 2010 at 11:43 am

    TUNBEGIA….! kITA ADALAH SAHABAT

  7. 7 atty's
    February 2, 2010 at 11:45 am

    kalo tB. ..tak buat entry ni ..kty tak tau pun .pepsi berwajah baru ..

  8. 8 cacah
    February 2, 2010 at 11:59 am

    tB, kenapa tulisan ada titik2 kat atas ni… :)pepsi da tukar logo ke? jarang beli pepsi, kalau minum pun di kfc saja…

  9. 9 tunbegia
    February 2, 2010 at 12:04 pm

    blue:pelan pelan kayuh pun lesu tau,mbakyu dilah:aku kan wong ngalas ngono,

  10. 10 tunbegia
    February 2, 2010 at 12:07 pm

    msom:sungguh bagai dikata,atty’s:nanti pun kty tau juga,

  11. 11 tunbegia
    February 2, 2010 at 12:09 pm

    cacah:tB pakai typewriter buruk saja,

  12. 12 zella
    February 2, 2010 at 1:21 pm

    singgah dgn senyuman…😉

  13. 13 Mak Su
    February 2, 2010 at 1:22 pm

    oohhh. tunbegia baru berblog ker? nanti maksu jwb pasal pertanyaan ttg folo folo tu ya🙂

  14. 14 tunbegia
    February 2, 2010 at 1:27 pm

    zella:senyum sokmo,mak su:maksu kan sedang nangis sibuk, semua orang tanya maksu,

  15. 15 HEMY
    February 2, 2010 at 1:47 pm

    slmt dtg ke dunia blogging..jgn smpi kena tgkp masuk mahkamah sbb blog ni sudah..

  16. 16 Rozita
    February 2, 2010 at 1:48 pm

    vah..vah..vah..semakin fofular gitewww

  17. 17 tunbegia
    February 2, 2010 at 1:51 pm

    hemy:hati-hati dijalanraya,rozita:mana ada,

  18. 18 IRIS
    February 2, 2010 at 2:41 pm

    Kerana kita adalah kawan. hehehe

  19. 19 Tie
    February 2, 2010 at 4:13 pm

    Tie pun suka 100+ tu, tapi suka yang perisa oren..

  20. 20 tunbegia
    February 2, 2010 at 4:21 pm

    iris:kita berkawan saja,tie:perisa lemon not tB punya taste,

  21. 21 zara aluwi
    February 2, 2010 at 5:06 pm

    Salam perkenalan tB,Teman pun suka 100plus ni. Ianya melegakan sakit kepala atau demam.

  22. 22 tunbegia
    February 2, 2010 at 7:16 pm

    Zara alwi:Moga sihat selalu..

  23. 23 Erna
    February 2, 2010 at 8:03 pm

    sama la kita..masih baru dan banyak yang perlu dipelajari..

  24. 24 tunbegia
    February 2, 2010 at 9:23 pm

    erna:sungguh baru,

  25. 25 zue
    February 2, 2010 at 9:33 pm

    salam tb,sudah ngetop giteww.zaman remaja dulu…suka dgn pepsi or coke org kata air gas.

  26. 26 tunbegia
    February 3, 2010 at 7:29 am

    zue:sekarang bukan remaja lagi,

  27. 27 Faarihin
    February 3, 2010 at 9:23 am

    saya juga suka 100 plus.. penaja minuman untuk kecergasan.. hohoho.. (^__^)

  28. 28 tunbegia
    February 3, 2010 at 9:24 am

    Faarihin:sungguh cergas,

  29. 29 LiFe Is BeAuTifUl LyRiC
    February 3, 2010 at 10:06 pm

    ahaks..tb.. selamat dtg ker dunia blogger…

  30. 30 tunbegia
    February 3, 2010 at 10:07 pm

    life:tB masih selamat setakat ini,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: