03
Feb
10

melayan 3 perempuan jelita dalam satu malam memang melesukan,

Ini bukãn entri mãdu tigã. Tãjuk hãnyãlãh gimik. Silã hirãukãn. Jãngãn lãyãn.

Hãri Wilãyãh yãng jãtuh pãdã hãri Isnin tidãk melibãtkãn negeri Johor Dãrul Tãkzim. Negeri yãng Tengku Mãhkotãnya bãru sãjã dimãhsyurkãn menjãdi Sultãn. Dãulat Tuãnku.

Jãdi, urusãn tB membãwã ibu tB menguruskãn duit ASBnyã berjãlãn lãncãr. Mulã-mulã, kãmi ke Bãnk Simpãnãn Nãsionãl (BSN), tãpi kerãni yg jelitã itu berkãtã (belumpun sempãt tB hãbiskãn ãyãt) – yãng BSN bukãnlãh ejen ASB pulã.

Jãdi, kãmi berkejãr-kejãr ke Mãybãnk. Memãng kãunter ASB yãng bernombor 12 tidãk perlu mengãmbil nombor gilirãn. Dipendekkãn ceritã, urusãn trãnsfer duit ibu ke ãkãun tB berjãlãn lãncãr jugã. Wãlãupun kerãni disitu bertãnyã pulã, ‘encik tB nãk buãt ãpã dengãn duit berbãnyãk begitu?’ Sebãbnyã tB cumã tinggãlkãn RM12.20 sãjã dãlãm buku simpãnãn ASB ibu tB.

Selepãs itu, kãmi berlari-lari ke BSN lãgi. Bukã ãkãun bersãmã ibu dãn tB pulã. Sekãli kerãni yg jelitã tãdi terperãnjãt sudãh print kesemuã list Sijil Simpãnãn Premium tB pulã. Sãmbil berkãtã, ‘berbãloi kãn kãlãu dãpãt sebiji keretã?’ Tersenyum sãjã tB dibuãtnyã.

Selepãs urusãn usãi dãn menghãntãr ibu bãlik ke rumãh di kãmpung, tB singgãh ke pejãbãt urusãn penerbitãn iklãn pulã. (Lihãt gãmbãr tengãh diãtãs.) Ini ãdãlãh kãli keduã tB membuãt pãpãrãn iklãn di NST berkenããn rumãh FOR SALE yãng sãmã. Sudãh lebih tigã bulãn tãpi mãsih tiãdã pembeli.

Selepãs usãi mendãftãr iklãn di NST, tB singgãh pulã ke Tesco. Beli bãrãng grocery untuk seminggu punyã stock. (Lihãt gãmbãr pãling kãnãn diãtãs.) Sebenãrnyã, tB bukãn nãk kutuk sebãb ãwek itu lãmbãt melãyãn customer yãng depãn tB. Atãupun terpesonã dengãn brã biru dibãlik bãju Nike yãng ãwek itu pãkãi. Tãpi tB tertãrik dengãn gãmbãr pãdã nãmetãg ãwek itu juga. Sebãbnyã gãmbãr dãlãm nãmetãg diã sãjã yãng bertudung.

Gambar diatas: dari kiri, kaunter BSN Pekan Nanas, kaunter NST Bandar Baru Uda, kaunter Tesco,
kesemua gambar diatas tB capture dengan menggunakan Iphone (2 megapixel), sebab itu dorang tidak perasan,


36 Responses to “melayan 3 perempuan jelita dalam satu malam memang melesukan,”


  1. 1 Masy
    February 3, 2010 at 9:04 am

    bahaya ni.. dok snap pic org senyap2 hehe

  2. 2 Faarihin
    February 3, 2010 at 9:17 am

    pergh.. sempat aje dok snap2 pi org tu yer.. leh jadi paparazi ni.. hahaha.. =Pwah.. iphone.. lawa gak pic dari iphone eh..

  3. 3 blueCITY®
    February 3, 2010 at 9:19 am

    heeeeeeeeeeanak yang baik, bawa mak sana siniwahhhhhhhhhh 2mp , tapi gambonya cantik maaaingatkan tb yg tengah2 tadiekekkekcumel

  4. 4 tunbegia
    February 3, 2010 at 9:20 am

    Masy:betul betul,memang bahaya,Faarihin:iphone pun lawa juga,

  5. 5 tunbegia
    February 3, 2010 at 9:23 am

    blue:tB yang tengah? tak kuasa mak,

  6. 6 dilaOHdila
    February 3, 2010 at 10:26 am

    walla…2 pixel pun gambarey terang koyo iki ke..wayyuh apik tenan ahkena ada backup jgak nak shoot candid nisbbnya org akan nampak kalau kita shoot guna kamera gabak ni…emmm good idea

  7. 7 ibusinga
    February 3, 2010 at 10:52 am

    bajuputih brabiru..nakal weh…curi2 snap gambar!!!;)

  8. 8 tunbegia
    February 3, 2010 at 11:11 am

    mbakyu dilah:teknologi apple memang jempol,ibusinga:nakal saja, tak gatal,

  9. 9 Kaseh NazLieza
    February 3, 2010 at 11:50 am

    klu tuan punya bdn tgk blog ni mesti tkujat…haih…gambar aku ni…hehehehe

  10. 10 Che' Pit
    February 3, 2010 at 11:58 am

    setuju.. iphone walaupun camera mp dia kecik, tapi pic clear..gambar2 dlm blog CP pun byk guna iphone, tapi 3.2 mp sbb CP nye iphone 3gs, ngeh ngeh ngeh..

  11. 11 tunbegia
    February 3, 2010 at 12:21 pm

    kaseh nazlieza:dorang sibuk melayan customer di kaunter, mana ada masa nak memancing, oops memblog,chepit:tB tengah tunggu order Iphone 4G pula,

  12. 12 Mak Su
    February 3, 2010 at 1:12 pm

    berlari lari ke sana ke sini? tentu penat ekanyhow, nasib baik nametag maksu pun gambar macam kat dalam blog, siap nyorok di sebalik pasu bunga🙂

  13. 13 ShaZMi
    February 3, 2010 at 1:44 pm

    hmm.. kena berhati2 dengan orang beraiphone nih… kena control hensem.. mana la tau kot2 kena snap gambar… huhuhuh…

  14. 14 tunbegia
    February 3, 2010 at 1:47 pm

    maksu:berlari lari dan melayan 3 perempuan jelita memang lesu,shazmi:hati-hati dijalanraya saja,

  15. 15 aNIe
    February 3, 2010 at 2:36 pm

    TB..glamer sekejap you…masuk blog tunbegia…heheh…2 megapixel…hmmm…terang gambarnya ye…

  16. 16 Erna
    February 3, 2010 at 2:51 pm

    sempat tu..heran..cemana ye tb snap gambar tanpa disedari siempunya diri..

  17. 17 azieazah
    February 3, 2010 at 3:26 pm

    Wahh…. suatu hari yang sibuk tapi berbaloi…Salam kenal TUNBEGIA…

  18. 18 Mama Mya
    February 3, 2010 at 3:34 pm

    tajuk adalah memang gempak.. apasal amik gambo saya nie.. saya saman yer!! eh tiba2 kikikiwatie / mama mya quefamili.com

  19. 19 tunbegia
    February 3, 2010 at 3:34 pm

    anie:barang baik mesti terang,erna:syyyyh,azieazah:sibuk biasa saja,

  20. 20 noniey
    February 3, 2010 at 3:51 pm

    uih bahaya ni.. skrang ni kena tgk betul2.. tup2 kang muka saya plak yang masuk dalam blog nih.. haru.. huhuhu

  21. 21 tunbegia
    February 3, 2010 at 3:56 pm

    mama mya:pernah kerja bsn? nst? tesco?noniey:jangan khuatir, nanti tB padam saja,

  22. 22 Yunus Badawi
    February 3, 2010 at 4:20 pm

    Salam tB,Nampaknya peluang saya nak menang kereta cabutan SSP semakin mengecil kerana awak borong sijil baru huhuhu

  23. 23 Yunus Badawi
    February 3, 2010 at 4:21 pm

    Lain mcm awak tengok gadis Tesco tu. Sampai ke dalam hehehepsst – mata x-ray ke?

  24. 24 tunbegia
    February 3, 2010 at 4:28 pm

    yunus badawi 1:tidaklah borong, itu sijil yang lama,yunus badawi 2:tB cuma teringat pantun lama-lama – apa ada didalam baju,

  25. 25 Faarihin
    February 3, 2010 at 6:05 pm

    wah.. saya semakin tertarik untuk memiliki iphone juga.. hehehe.. (^__^)p/s: kalau rajin meh la jawab tag tu.. huhuhu..

  26. 26 LiFe Is BeAuTifUl LyRiC
    February 3, 2010 at 9:43 pm

    wahh..paparazzi nih..Tb nih… bahayaaa…

  27. 27 Kunang-Kunang
    February 3, 2010 at 9:54 pm

    Wah TB buat akak suspen jer tengok tajuk tu.

  28. 28 tunbegia
    February 3, 2010 at 9:55 pm

    faarihin:belilah iphone saja,life:mana ada, nanti tb padam oke?

  29. 29 Catwoman
    February 3, 2010 at 10:19 pm

    Salam TB….Sy dtg balas kunjungan ye….;) Nice blog!!!

  30. 30 tunbegia
    February 3, 2010 at 10:26 pm

    kunang-kunang:bukan tB tidak beri warning ya,zyma da catwoman:meoww,

  31. 31 izakhairi
    February 3, 2010 at 10:40 pm

    salam kenal tb,tajuk yang gempak…ada unsur-unsur suspen saya suka…

  32. 32 secangkir madu merah
    February 3, 2010 at 11:13 pm

    cantik cantik cantik… gambarnya..orangnya pun cantik jugak…nak cari satu lah iphone

  33. 33 MSOM
    February 3, 2010 at 11:31 pm

    Kamera Tunbegia tu berapa harganya? Minat pulak

  34. 34 tunbegia
    February 3, 2010 at 11:59 pm

    izakhairi:mana ada suspen,madu:kamu pun cantik juga,msom:Iphone 3G 8GB berharga RM2,500+, ada bra?

  35. 35 zino
    February 4, 2010 at 12:59 am

    heran juga macam mana tangkap gambar2 dia org tu… boleh apply jadi sepai ni hehe

  36. 36 tunbegia
    February 4, 2010 at 1:12 am

    zino:kalau spy kena jarak jauh, tapi tB depan-depan saja,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: