04
Feb
10

Blog bukanlah hakmilik kekal,

Wãlãupun tB sudãh penãt membuãt gãmbãr scrãp diãtãs, tãpi tB rãsã ãdã kãwãn-kãwãn yãng mãlãs membãcãnyã dãn gedik-gedik ãkãn bertãnyã. Tãpi tidãk mengãpã. Akãn tB terãngkãn dibãwãh:

Doktor dãn ibu yãng gãrãng sudãh komen dãlãm blog sãleswomãn hlizã (a woman, a mom and a lover) yãng bekerjãyã. Keduã-duã ãdãlãh blogger tegãr dãn otãi jugã. Don’t plãy-plãy dengãn dorãng yã kãwãn-kãwãn. Kãtãnya,

blog yãng best.. gãmbãr yãng cãntik2..

Tãpi sãleswomãn hlizã yãng bekerjãyã itu pulã komen dãlãm blog tB yãng tiãdã ãpã-ãpã ini. Kãtãnyã,

Best jugãk blog Encik Tun nih..

Membuãtkãn tB rãsã terhãru sekãli lagi. Semãlãm pun tB rãsã terhãru jugã. Hãri-hãri terhãru sãjã – menyãmpãh bukãn. Sebãbnyã tB rãsã bãru minggu lepãs tB buãt blog yãng ini. Belum setãhun jãgung lãgi. Wãlãupun tB tidãk sempãt lãgi letãk iklãn mãnjãkãni yãng bagai ditempek simen. Wãlãupun hendãk jãwãb TãG dãri faarihin pun tB mãsih tidãk reti jugã. Dãn yãng kelãkãrnyã, tB pun tidãk tãhu ãpã kejãdãh itu TãG?😉

Tãpi bãru semãlãm tB tãhu jugã. Kãlãu sudãh delete comment, tidãk boleh nãk buãt UNDO bukãn? Untuk kãwãn-kãwãn yãng sudãh hãntãr komen, tãpi tB terdelete, tB mohon mããf yã. Terutãmãnyã, komen yãng ãdã penãndã ‘This post hãs been removed by ã blog ãdministrãtor.’

Mogã-mogã kitã semuã jãdi rãkãn siber yãng bãik-bãik. Jãngãn tikãm-tikãm belãkãng yã kãwãn-kãwãn. Tãk bãik tãu.

Gambar diatas: dari kiri, blog drsinga, blog hliza, blog tunbegia


31 Responses to “Blog bukanlah hakmilik kekal,”


  1. 1 Masy
    February 4, 2010 at 8:33 am

    adekah komen sy pon terdelete jugek huhu

  2. 2 A.K.U.D.O
    February 4, 2010 at 9:19 am

    salam kenal tb

  3. 3 cacah
    February 4, 2010 at 9:22 am

    blog saya paling kerap tukar theme… heheh.. dan kurang gambar… tapi takpela… nak baca, baca…blog tB ada gambar catchy… tu yang ramai suka lepak…

  4. 4 tunbegia
    February 4, 2010 at 9:27 am

    masy:masih tak faham lagi agaknya, terimakasih kerana selalu jadi 1st komentator yang rajin,akudo:salamm juga,cacah:blog kamu punya suka,

  5. 5 blueCITY®
    February 4, 2010 at 9:39 am

    terharu juga lakakkakakka…tb tu stand for what erk?tuan badul?lalaallalarikkkkkkkkkk!!!

  6. 6 tunbegia
    February 4, 2010 at 9:47 am

    blue:slowla lu minah,tB = tunBegia,tapi blue stand for apa pula? blue = porno ?

  7. 7 blueCITY®
    February 4, 2010 at 10:06 am

    tb,memang termasuk la tuhekekkekek..meh rapat2 lahahhahahhaa

  8. 8 ibusinga
    February 4, 2010 at 10:13 am

    ;)gud morning TB!!!!pssttt…kita dah 6 bulan memblog baaaaru tau nak meng’link’, tau!!!!

  9. 9 Yunus Badawi
    February 4, 2010 at 10:23 am

    Bila baca para tB yg akhir tu terus tengok kalau2 komen saya semalam pun dah terdelete. Fuhh nasib ada lagi hehehe

  10. 10 tunbegia
    February 4, 2010 at 11:00 am

    blue:tidak mengapa, tB tidak ingin,ibu:morning,yunus:mana boleh delete komen blogger otai,

  11. 11 dilaOHdila
    February 4, 2010 at 11:27 am

    wah main delete2 jek erk…emmmm rasa sedih pulakarek nangis pulak rosoney

  12. 12 ShaZMi
    February 4, 2010 at 11:47 am

    tompang lalu…

  13. 13 tunbegia
    February 4, 2010 at 11:51 am

    mbakyu dilah:ojo nanges koyok ngono lho,shazmi:apa barang,

  14. 14 Yazid Husain
    February 4, 2010 at 2:48 pm

    alo, orang johor

  15. 15 azieazah
    February 4, 2010 at 3:16 pm

    YA.. sokong..Apapun tak elok delete comment kawan2.. Kalu pun tak suka, jangan ler delete.. macam tak dihargai lak..yang lepas tu lepas.. what is done cannot be undone…

  16. 16 tunbegia
    February 4, 2010 at 3:25 pm

    yazid husain:salam, erk,azieazah:tapi kan, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk akibatnya, bukan begitu?

  17. 17 blueCITY®
    February 4, 2010 at 5:18 pm

    jom tb, cuba nasibekekkekekke

  18. 18 azieazah
    February 4, 2010 at 5:50 pm

    TUN > Kak Azie setuju…

  19. 19 fadzilah
    February 4, 2010 at 6:23 pm

    zalam ziarah..unik sekali nama blog ini.

  20. 20 tunbegia
    February 4, 2010 at 6:31 pm

    blue:ingat mcm main Judi kah,azie:betul kan,😉

  21. 21 Faarihin
    February 4, 2010 at 6:32 pm

    huhuhu.. saya pun mula2 tak tau apa menatang tag tu.. main belasah aje main tag tu.. hahaha.. (^__^).. memang nice blog incek TB ni..

  22. 22 tunbegia
    February 4, 2010 at 6:35 pm

    fadzilah:Salam Dan terimakasih juga sudi kemari,

  23. 23 tunbegia
    February 4, 2010 at 6:37 pm

    faarihin:sungguh menatang,

  24. 24 Catwoman
    February 4, 2010 at 9:25 pm

    Baik, Boss.Kita jd rakan siber yg best2 gitu ye….;)

  25. 25 izan
    February 5, 2010 at 12:03 am

    saya pula x sampai hati… biarkan aje begitu… kita tak boleh nak paksa org beri komen yg baik gitu aje. terserah kepada yg empunya diri…

  26. 26 tunbegia
    February 5, 2010 at 12:32 am

    zyma:meoww,izan:camana kalau komen yang mencarut, atau yang boleh menjatuhkan maruah kita pula? biarkan saja?

  27. 27 MamaFaMi
    February 5, 2010 at 8:49 am

    Assalamualaikum TunBegia. Semoga sihat sejahtera hendaknya… Pasal terdelete comment tu, alah bisa tegal biasa.. nanti lama-lama expertlah berblog, insyaAllah…

  28. 28 tunbegia
    February 5, 2010 at 8:52 am

    mamafami:waalaikumsalam,

  29. 29 tunbegia
    February 6, 2010 at 9:58 am

    hliza:salam saja,

  30. 30 HLiza
    February 6, 2010 at 10:27 am

    Whoa..delete komen saya??? Hmmm

  31. 31 tunbegia
    February 6, 2010 at 10:29 am

    hliza:sori, blogspot tidak boleh edit comment, jadi untuk menjaga tepi kain tB dan blog tB, salam dan terimakasih hliza sekali lagi,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: