05
Feb
10

Harga WTF 1 ialah RM86,680 sahaja,

Pãgi semãlãm tB gãntung kãin perentãng ‘FOR SALE’ dirumãh lelong pertãmã tB. Di pintu grill dãlãm rumãh dãn jugã di pãgãr gãte sudãh.

Sempãt lãgi tB cãpture gãmbãr keretã bãru jirãn sebelãh. Mercedes Benz E-240 yãng bãru. Yãng menãrik perhãtiãn iãlãh nombor plãt keretãnyã – ‘WTF’. Wãlãupun nombor itu tidãklãh semãhãl nombor keretã ‘WTF 1’ yang diceritakan dãlãm blog Adãm Roslãn yãng berhãrgã RM86,680 (sãmã hãrgã sebiji keretã Toyotã Vios 1.5G-AT yãng bãru). Mãnãkãlã WTF 4 (hãrgã nombor plãt sãtu digit yãng pãling murãh) pula berhãrgã RM13,950 sãhãjã.

Sebenãrnya, tB cumã jumpã sekãli sãjã dengãn jirãn tB yãng berbãngsã Melãyu itu. Pãkcik yãng bãru pencen dãri syãrikãt gergãsi minyãk negãrã. Dãn, nombor 6*** itu sãmã seperti keretã Proton Sãtriã wãrnã biru (WHU 6***) yg jirãn tB memãng selãlu sengãjã pãrking depãn pintu pãgãr rumãh tB itu. Tãpi ãimãn tãk kisãh.

Pãkcik itu sedih jugã sebãb tãhu tB tãk jãdi duduk dirumãh itu. Sebãb selãmã ini diã berjirãn dengãn bãngsã lãin. Tapi membuãtkãn tB berfikir sejenãk, kãlãu berjirãn dengãn bãngsã yãng sãmã kulit sãwo mãtãng, ãdãkãh kitã ãkãn berãsã ãmãn dãmãi sentosã sejãhterã bãhãgiã selãmãnyã jugã? Tiãdã rãsã iri hãti, hãsãd dengki, hãsut menghãsut ãtãu tãmãk hãlobã seãdãnyã?

Tapi nãsib bãik jugãlãh tB tiãdã perãncãngãn untuk tinggãl duduk menetap di rumãh itu. Kãlãu tidãk, mungkin menjãdi sumber inspirãsi untuk upgrãdekan keretã buruk tB pulã.

Gambar diatas: WTF 6***, kereta buatan Jerman di dalam pagar rumah jiran,


27 Responses to “Harga WTF 1 ialah RM86,680 sahaja,”


  1. 1 dilaOHdila
    February 5, 2010 at 12:46 pm

    plat no memang selalu jadi kebanggaanapatah lagi kalau org kaki keter niPlat tu melambangkan segalanya kut…emmmasal bahagia rok opolah yo:-)

  2. 2 azieazah
    February 5, 2010 at 1:02 pm

    Dah lama nak tanya, kenapa rasa best kalu plat WTF?

  3. 3 Teja
    February 5, 2010 at 1:19 pm

    salam tB… macih singgah blog teja, klu tk kesah singgah le lg… hehe

  4. 4 Erna
    February 5, 2010 at 1:45 pm

    salam TB..saya tinggal berjiran dengan yang bukan sebangsa dah hampir 4 tahun..setakat ini..cuma bau bila menjelang senja aje yang tak tahan..yang lain2 tidak menyusahkan..mereka juga baik..sentiasa bertegur sape bila berkesempatan..

  5. 5 ::9W2PHY:: (^_')/
    February 5, 2010 at 2:16 pm

    cantik r 6119..kalo terbalikkan pon cantik gak…hehe

  6. 6 ibusinga
    February 5, 2010 at 2:16 pm

    rm86680!!!????WTH!!!!!!

  7. 7 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:51 pm

    mbakyu dilah:asal bahagia,

  8. 8 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:51 pm

    azieazah:sebab macam ada makna,

  9. 9 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:52 pm

    teja:apa ada hal,

  10. 10 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:52 pm

    erna:love your neighbor,

  11. 11 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:53 pm

    imah:nama kamu nak sebut pun payah tau,

  12. 12 tunbegia
    February 5, 2010 at 2:54 pm

    ibu:ek eleh, berlakon saja doktor itu,

  13. 13 Mak Su
    February 5, 2010 at 3:20 pm

    tak berani maksu, kalu beli nombor jer dah cecah 86K, kereta jadik berapa reganya? savings maksu baru ada RM534.63 aje ni…. huhuhu

  14. 14 tunbegia
    February 5, 2010 at 3:26 pm

    mak su:boleh buat bank loan apa,

  15. 15 tunbegia
    February 5, 2010 at 4:10 pm

    kayteeze:salam,

  16. 16 blueCITY®
    February 5, 2010 at 4:16 pm

    uik tb,harga 86k++biar betulketa baru kata?merc ada plak 86k++wa nak cari honda city nihtapi baru lasecond2 tak reti la denhehehheherrrrrrrrcantik gak merc biru tuhahhaaha

  17. 17 tunbegia
    February 5, 2010 at 5:08 pm

    blue:slowla lu minah,lenkali bila orgtua ckp, ko leh dengar dan fahamkan dulu tak?harga RM86k itu tuk nombor ‘wtf 1’ saja, kereta lain harga,lu pikirla sendirik,

  18. 18 Faarihin
    February 5, 2010 at 6:11 pm

    pergh.. rasa cam membazir aje beli no plat memahal tu.. tapi untuk kaya.. cam bli pisang goreng kat tepi jalan je kan.. huhuhu..

  19. 19 tunbegia
    February 5, 2010 at 6:28 pm

    faarihin:sungguh pisang goreng,

  20. 20 Pok Li
    February 5, 2010 at 7:08 pm

    Manusia macam-macam ragam. Masih suka beli aiskrim kacang yang berharga RM 1.00 tu.

  21. 21 tunbegia
    February 5, 2010 at 8:00 pm

    pokli:aiskrim potong kacang merah ada dijual di tesco, sungguh nyaman,

  22. 22 tunbegia
    February 5, 2010 at 9:47 pm

    zyma de vogue:apa barang wtf?sekarang dah www,😉

  23. 23 Catwoman
    February 5, 2010 at 10:56 pm

    www?? Nice one!!!www dot……….sila sambung ye,TB!!!**Ko pun vouge gak……

  24. 24 cacah
    February 5, 2010 at 11:34 pm

    hmm…mahalnya.. baguslah.. jana pendapatan negara juga… tB, umah yang nak dilelong tu di mana eh?

  25. 25 zino
    February 6, 2010 at 7:49 am

    nak tunggu merc hadiah BSN tu je.. tak muncul2 lagi.. hehe ini berangan je..sebelum ni staff kat opis zino dapat merc spot hadiah sijil premiun.. satu taman tertanya2 apa kerja budak ni.. sampai dapat pakai kereta sport hehe

  26. 26 tunbegia
    February 6, 2010 at 10:24 am

    zyma de vogue:vogue dan dot dot dot,cacah:umah lelong di ampang,zino:tB tahu perasaan staff seofis zino itu, tau takpe,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: