06
Feb
10

made in china


Minggu lepãs, tB sudãh order gãdget ãpple yãng bernãmã Ipod Touch. Dãlãm website Apple Store, tB pesãn terus dãn tB ingãtkãn ‘shipping in one dãy’ mãksudnyã boleh sãmpãi esok hãri. Alã, mãcãm slogãn Pos Ekspres begitu.

Tãpi sebenãrnyã, ‘shipping in one dãy’ membãwã mãksud penghãntãrãn dãri kilãng memãng dãlãm mãsã sãtu hãri. Tãpi untuk sãmpãi bergãntung jugã pãdã lokãsi.

Dãlãm website Apple Store itu jugã kitã boleh trãck order. Kitã tidãk perlu risãu, kerãnã kesemuãnyã ditunjukkãn secãrã detãil dãn terperinci. Dãri hãri tB membuãt order Ipod Touch itu. Sehinggãlãh tibã ke pãngkuãn tB, enãm hãri enam malam keseluruhãnnyã. Dãn penghãntãrãn ãdãlãh percumã.

Wãlãupun Apple ãdãlãh hãkciptã syãrikãt Amerikã, rupã-rupãnyã, Ipod Touch yãng tB order dibuãt di Guãngzhou, Chinã Negãrã Komunis itu.

Gambar diatas: kereta polis mainan, Angsana Shopping Complex, mungkin juga dibuat di China. Tidak mungkin dibuat di Jalan Gombak.


43 Responses to “made in china”


  1. 1 HLiza
    February 6, 2010 at 8:56 am

    Teringin jugak nak merasa IPod ni..tapi saya lebih teringinkan kamera baru..so IPod will have to wait..BTW, kamera Nikon made in Thailand..eleh.

  2. 2 laki cikgu kimia
    February 6, 2010 at 9:17 am

    and on my apron: on the 8th day, god made ‘bbq’.heh salam..

  3. 3 ibusinga
    February 6, 2010 at 9:19 am

    ipod baru..enam hari enam malam meredah lautan..kasut buatan Gombak ada??:)

  4. 4 LiFe Is BeAuTifUl LyRiC
    February 6, 2010 at 11:04 am

    …patuh la beria soh kiter beli ipod…rupanya TB yg dah aim dulu…

  5. 5 dilaOHdila
    February 6, 2010 at 3:46 pm

    wah gadjet baru meneh YOmarvelles!!!ipod saya made in chinadikategorikan obercea jugak ke erk…(he he he)

  6. 6 fadzilah
    February 6, 2010 at 8:33 pm

    comelnya kereta polis mainan tu..rasa cam nak satu..hahaha

  7. 7 Catwoman
    February 6, 2010 at 8:34 pm

    Salam TB…..China pun China la,TB…..Janji iPOD Touch…..Huhuhuhu……;)

  8. 8 idasm
    February 7, 2010 at 2:41 am

    la.. nape tak beli saja dar kedai machines kat klcc tu. cash n carry. tak perlu tunggu 6 hari. apa2 pun ipod touch memang best! cool!

  9. 9 blueCITY®
    February 7, 2010 at 1:27 pm

    hehheeh….memang berlambak barangan datang dari kilang chinapernah dulu,g germanbeli beg tangan nak bagi kat adik beradiksekali…belek2,made in chinaok la lagi,ada gak made in thailand?kat german pun ada laaaaaaishhhhhhhh…

  10. 10 zino
    February 7, 2010 at 11:18 pm

    tak nak tunjuk gambar ke? kenapa tetiba gambar kereta pulak.. jangan tak tau kereta tu mungkin made in jinjang hehe

  11. 11 aNIe
    February 8, 2010 at 12:10 am

    Tunbegia…akak ni tak pandai lagi pakai ipod…rasanya sebab tak minat…hehe

  12. 12 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:07 am

    hliza:kenapa taknak cakap ‘made in siam’,

  13. 13 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:07 am

    laki:salamm,

  14. 14 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:08 am

    ibu:apa klise,

  15. 15 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:09 am

    life:ada tB beriya-iya suruh beli kah,

  16. 16 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:09 am

    mbakyu dilah:seberang lautan juga,

  17. 17 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:10 am

    fadzilah:kena kenyit sebelah mata,

  18. 18 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:11 am

    zyma de vogue:jom touch touch,

  19. 19 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:12 am

    idasm:kalaulah ada stock, tidak semua yang kita hendak kita boleh dapat bukan?

  20. 20 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:12 am

    blue:pernah jumpa ‘made in malaysia’?

  21. 21 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:14 am

    zino:nantilah tB tunjuk gambar Ipod Touch,

  22. 22 tunbegia
    February 8, 2010 at 8:16 am

    anie:betul, minat kena datang dari mata ke mata, kehati, hati ke hati, hati hati, bibir ke bibir,

  23. 23 ~Sasha Farina~
    February 8, 2010 at 9:40 am

    teringin nak beli.. tapi rasa terus ke iPhone saja? lebih kurang saja fungsinya kan?🙂

  24. 24 tunbegia
    February 8, 2010 at 10:08 am

    sasha farina:oh tidak, iPhone lebih canggih, seperti iPod + handphone, harga iPhone pun lebih mahal bebb,salamm,

  25. 25 Yunus Badawi
    February 8, 2010 at 10:54 am

    Semalam masa saya pergi ke sebuah kedai permainan di Nilai nampak kereta polis tu. Sebijik mcm ni lah. Mungkin dari kilang yg sama hehehe

  26. 26 dilaOHdila
    February 8, 2010 at 11:20 am

    salam isukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  27. 27 tunbegia
    February 8, 2010 at 11:24 am

    yunus badawi:sungguh sebiji,mbakyu dilah:salamm isuk jugak, iki dino orak ngapdet blog, ojo terlalu serius, selamat bekerja,

  28. 28 mama | sarah | syimir
    February 8, 2010 at 1:59 pm

    salam tb: mmg sangat byk barang2 jenama besar/gah tp bila belek made in china juga…kita oraitsss je…

  29. 29 tunbegia
    February 8, 2010 at 2:00 pm

    mama sarah syimir:kira orait juga,

  30. 30 azieazah
    February 8, 2010 at 2:06 pm

    TUN > Saya dah lama teringin nak beli iPod.. huhuhu

  31. 31 tunbegia
    February 8, 2010 at 2:07 pm

    azieazah:order saja,

  32. 32 mizadgreat
    February 8, 2010 at 2:22 pm

    hemmmm…nak juga ipod..tapi DSLR NIKON ku belum tercapai lagik……our drive, desire, need and effort make our mind work hard…lastly…sometime impian tinggal kenangan.ahak ahak

  33. 33 tunbegia
    February 8, 2010 at 2:36 pm

    mizadgreat:kalau hendak menjadi kenyataan, kena berangan dahulu,salamm,

  34. 34 Papa-Roq
    February 8, 2010 at 3:37 pm

    Buat di China murah sbb kos buruh, etc rendah! Company US yg besar2 mcm Nike pun ada kilang di sana.. Cuma kita yg membeli dukacita la bila di print dengan “Made In China” sbb brg buatan China selalunya dikaitakan dengan mutu yg rendah… hu hu

  35. 35 tunbegia
    February 8, 2010 at 4:01 pm

    papa-roq:buatan gombak lagi rendah mutunya,

  36. 36 MSOM
    February 8, 2010 at 8:57 pm

    tUN bEGIA, NAK SATU KRETA TU

  37. 37 izan
    February 9, 2010 at 12:37 am

    ipod tu apa yer… camane nak guna yer… mesti best & canggih. saya order tb tolong bayarkan yeh…klu tb nak keta made in kfc sya boleh orderkan… alar2 super gitu..

  38. 38 iza~de~bintang
    February 9, 2010 at 12:37 am

    iza pun teringin nak beli ipod, tapi tak keampaian lagi..tiap kali nak beli, ada ja ilham lain datang🙂

  39. 39 xiiinam
    February 9, 2010 at 12:37 am

    Canggih tu! He..he..

  40. 40 tunbegia
    February 9, 2010 at 7:33 am

    msom:beli saja di Plaza Angsana,

  41. 41 tunbegia
    February 9, 2010 at 7:34 am

    xiiinam:apa barang yang canggih,

  42. 42 tunbegia
    February 9, 2010 at 7:36 am

    iza de comel:sudah pergi turki belum?

  43. 43 tunbegia
    February 9, 2010 at 8:06 am

    izan:awak order tB tolong bayarkan yeh,awak, bak RM50 saja (pakai duit awak yeh,)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: