09
Feb
10

mata ke mata, hati ke hati, bibir ke bibir

Minggu lepãs punyã ceritã. Mãsã mohon bãnk loãn untuk rumãh lelong keduã. Dikãunter officer bãnk keduã terbesãr negãrã. Isi borãng. Letãk nãmã dãn no. ic sudãh. Letãk bilãngãn ãnãk dengãn umur sekãli. Bilã ãbãng officer tengok, terkejut beruk diã. Bukãn tersãlãh bãcã – ãnãk ãdã 20 orãng. Tãpi,

Tak sangka, sudah ada anak 20 tahun.

Hãri Ahãd kelmãrin punyã ceritã. Mãsã mohon kerjã untuk ãnãk dãrã sementãrã tunggu result SPM. Dãpãt kerjã jãdi penjuãl roti kãyã dãn wãffle di supermãrket itu. Esoknyã, hãri pertãmã ãnãk dãrã bekerjã. Wãktu menjemput untuk pulãng, kãwãn sekerjã terkejut sudãh.

Ayah? Ingatkan semalam datang dengan boyfren.

Disuãtu petãng dok termenung. Berãngãn. Order ãir suãm sudãh. Teringãt ceritã dãlãm blog. Adã isteri orãng dãtãng merisik ãkãk yãng vogue. Untuk dijãdikãn mãdu.

Macam dunya ana yang punyah!

Gambar diatas: minuman petang di sebuah warung di tepi longkang, Ampang, alone macam biasa loh,


50 Responses to “mata ke mata, hati ke hati, bibir ke bibir”


  1. 1 Kunang-Kunang
    February 9, 2010 at 8:19 am

    Waah TB, saham masih tinggi ni.Alhamdulillah Allah memberikan kesihatan dan rezeki yang baik pada TB.

  2. 2 Masy
    February 9, 2010 at 8:20 am

    ok laa tu.. rasa muda, kelihatan muda dan jadi muda hehehe

  3. 3 tunbegia
    February 9, 2010 at 8:54 am

    kunang-kunang:alhamdulillah dan syukur,

  4. 4 tunbegia
    February 9, 2010 at 8:55 am

    masy:bibir ke bibir,

  5. 5 ibusinga
    February 9, 2010 at 9:33 am

    rahsia awet muda TB..air suam kosong..??

  6. 6 aNIe
    February 9, 2010 at 9:43 am

    Biar usia meningkat…tapi badan & hati muda…asalkan jangan tak ingat dah usia dah okaylah tu…hehehe

  7. 7 tunbegia
    February 9, 2010 at 9:48 am

    ibu:pernah dengar pepatah: “sayangkan bini tinggal-tinggalkan?”

  8. 8 IRIS
    February 9, 2010 at 9:49 am

    Awet muda gitu.=)

  9. 9 tunbegia
    February 9, 2010 at 9:50 am

    anie:ya betul, kun fayakun – dan kepadaNya lah kamu dikembalikan,

  10. 10 tunbegia
    February 9, 2010 at 9:54 am

    iris:mana ada, perasanlah awak,

  11. 11 blueCITY®
    February 9, 2010 at 9:55 am

    heeeeeeeee…hari ini punya ceritaerrrrrrrrrr…baru sedar diri ini dah tuerbila tahu anak orang dah remaja2heeeeeeee

  12. 12 Asmahani
    February 9, 2010 at 10:07 am

    TB,thanks bagi komen kat blog saya… whatever that ‘s supposed to mean.. peace!

  13. 13 tunbegia
    February 9, 2010 at 10:14 am

    blue:mana tua, dah berusia saja,

  14. 14 tunbegia
    February 9, 2010 at 10:16 am

    asmahani:terimakaseh juga,

  15. 15 secangkir madu merah
    February 9, 2010 at 10:18 am

    wah tajok..bkan main lagi…bibir ke bibir lagik..minum air kosong itulah rahsia awet muda…

  16. 16 ::9W2PHY:: (^_')/
    February 9, 2010 at 10:28 am

    wah..nampak muda…tB tidak di mamah usia..ghee..

  17. 17 tunbegia
    February 9, 2010 at 10:29 am

    madu:wallahualam, tapi kalau minum secangkir madu, jadi apa pula?

  18. 18 tunbegia
    February 9, 2010 at 10:30 am

    imah:perasan saja,

  19. 19 zue
    February 9, 2010 at 10:47 am

    mmg rasa…’dunya ini ana yg punya’ post le gambo tb iteww.

  20. 20 tunbegia
    February 9, 2010 at 10:54 am

    zue:ingat ini pasar borong kah? Tak kuasa mak,

  21. 21 Mama Miraki
    February 9, 2010 at 1:09 pm

    wahhhh ni “perasan” muda ni…heheheheh tinggi saham tu…..

  22. 22 azieazah
    February 9, 2010 at 1:54 pm

    TUN > Jom kita minum sesama masa time tunggu anak balik kerja. hehehehe…mata ni berkenan dgn hp tu… tapi rasanya tu kunci motor tu kan? :D*Maaf selama ni sangkakan bujang takda anak.. Saya silap..

  23. 23 tunbegia
    February 9, 2010 at 2:17 pm

    mama miraki:saham saja yang tinggi,

  24. 24 tunbegia
    February 9, 2010 at 2:19 pm

    azieazah:oh tidak mengapa, semua orang buat kesilapan,

  25. 25 nohas
    February 9, 2010 at 3:00 pm

    Salam..Handphone siap ada lapik lagi, air suam gelas besar..Berangan nak buka branch..biar ada rumah lelong kedua, jgn ada xx kedua..hoho..too risky..

  26. 26 tunbegia
    February 9, 2010 at 3:27 pm

    nohas:tengah bincang rumah lelong ketiga sekarang,

  27. 27 Mak Su
    February 9, 2010 at 3:29 pm

    amvoi, muda terang tang tang giteww

  28. 28 tunbegia
    February 9, 2010 at 3:32 pm

    mak su:sungguh terang tidak berapa muda,

  29. 29 blueCITY®
    February 9, 2010 at 4:40 pm

    tb,pic pokok tu i dapat dari emailada member yg bagibukan i ambik dari blog sesaper punadehla,huwaaaaaaaaaya ampun pakheeeeeeeee

  30. 30 tunbegia
    February 9, 2010 at 4:44 pm

    blue:kamu tak cakap apa-apa pun, mana orang tahu,

  31. 31 white rose
    February 9, 2010 at 6:10 pm

    salam…ahai, anak dh besar?ade anak lelaki???leh sy pinangkan tuk sy x???keh,keh…ape2 pun selamat menziarahi laman putih sy…

  32. 32 a kl citizen
    February 9, 2010 at 6:48 pm

    assalammualaikumni mesti kawin muda ni? agak2nya umur 18 dah kawin kut? jadi umur 38 anak dah umur 20 tahun gitu…salam ziarah kembali

  33. 33 tunbegia
    February 9, 2010 at 6:56 pm

    whitte rose:salam ziarah juga,

  34. 34 tunbegia
    February 9, 2010 at 7:00 pm

    a kl citizen:salam ziarah juga,😉

  35. 35 Catwoman
    February 9, 2010 at 8:04 pm

    Salam TB…..Waduhhhhhh, siapa Akak yg vouge ituuuuuuu?Adakah dia itu single?? Owh,tidak. Akak yg vouge itu sudah m`jadi isteri org. Wakakakakaka…..:)

  36. 36 Faarihin
    February 9, 2010 at 9:16 pm

    wah.. mesti nampak muda incek tunbegia ni.. or kawen muda eh incek tb? hohoho.. (^__^)

  37. 37 tunbegia
    February 9, 2010 at 9:35 pm

    zyma de vogue:apa barang pakai isteri orang,

  38. 38 tunbegia
    February 9, 2010 at 9:39 pm

    faarihin:biar kawen muda, jangan sampai tak kawen kawen,

  39. 39 Catwoman
    February 9, 2010 at 10:22 pm

    TB…..Aku bini org…..huhuhuhu!! Bukan bini beruang tau…….wakakakaka!!!:)

  40. 40 dilaOHdila
    February 9, 2010 at 10:28 pm

    he he he nguyu2 aku mboco bengi ikilucu tenan yo. seronok jugak dadhi uwong enom ki TB

  41. 41 izan
    February 9, 2010 at 11:55 pm

    tb, banyak minum air masak nanti perut kembong…lain petua awet muda ada tak selain air masak takda kaler tak menarik larrr…

  42. 42 tunbegia
    February 10, 2010 at 12:36 am

    zyma de vogue lagi:kalau bini beruang tak yah nk belikan pampers nok,

  43. 43 tunbegia
    February 10, 2010 at 12:39 am

    mbakyu dilah:lagik seronok karo madune pirang pirang, ;-D

  44. 44 tunbegia
    February 10, 2010 at 12:43 am

    izan:kalau minum air segelas jangan simpan dlm perut, kencing-kencingla selalu,

  45. 45 cacah
    February 10, 2010 at 1:00 am

    huu… mantap la… awet muda gayanya… lalalala

  46. 46 tunbegia
    February 10, 2010 at 5:59 am

    cacah:mana ada, perasan saja nok,

  47. 47 noniey
    February 10, 2010 at 2:20 pm

    wah.. awet muda lah nih.. huhuhu

  48. 48 dilaOHdila
    February 10, 2010 at 2:20 pm

    walah TBsing madu pirang2 Kuwi wong lanang porra sukak yoayyuh nek kenek sing wedok BUBARAN kabeh (huhuhu)

  49. 49 tunbegia
    February 10, 2010 at 2:23 pm

    mbakyu dilah:sungguh bubaran,

  50. 50 tunbegia
    February 10, 2010 at 2:23 pm

    noniey:mana ada, perasan saja,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: