15
Feb
10

dosa yang halal,

Weekends yãng tegãng. Dãn bengãng.

Kãin rentãng FOR SãLE disãbotãj orãng.
Rumãh depãn Tesco mãsih belum terjuãl.

Segãlã cubããn dãn rintãngãn hãrus dihãrungi. Dengãn tenãng. Insyããllãh.

Peliknyã kãin rentãng ãlong di tengãh-tengãh jãlãn pun tidãk diusik orãng.

Gambar diatas: perencah Instant Dosa ada dijual di Tesco,


14 Responses to “dosa yang halal,”


  1. 1 ibusinga
    February 15, 2010 at 9:44 am

    dosa jugak khianat kat orang kan…

  2. 2 mamai
    February 15, 2010 at 12:19 pm

    ada dosa halal ker

  3. 3 nohas
    February 15, 2010 at 3:05 pm

    Dosa tu kuih apa ya? versi Indonesia ni pelik sikit..Tesco mana? Rawang? Kajang? Semenyih? Setiap pekerjaan ada ‘occupational hazard’..

  4. 4 tunbegia
    February 15, 2010 at 4:10 pm

    ibu:sebab ada dosa yg tak nmpk, sbb itu boleh berkhianat,

  5. 5 tunbegia
    February 15, 2010 at 4:13 pm

    mamai:ada, itu kat gambar atas, RM4.15 saja,

  6. 6 tunbegia
    February 15, 2010 at 4:16 pm

    nohas:bukan kuih indon (amboi semua nak kata penyet indon yang punya), tapi sejenis kuih india yang dikomersilkan,

  7. 7 secangkir madu merah
    February 15, 2010 at 4:26 pm

    tak ade kerja cari kerja lah tu agaknya…sedap agaknya kuih dosa tu ek?

  8. 8 tunbegia
    February 15, 2010 at 5:26 pm

    madu:mestilah, kalau tidak masakan dijual,

  9. 9 MSOM
    February 15, 2010 at 6:13 pm

    Akhir zaman ni macam2. Bubuh nama2 yang bukan2.

  10. 10 GhOsToNe
    February 15, 2010 at 10:46 pm

    cam besh jewk!

  11. 11 maza
    February 16, 2010 at 12:35 am

    uiks.. betul ke bendalah tu halal di makan?hmmm

  12. 12 tunbegia
    February 16, 2010 at 7:07 am

    maza:’dosa’ adalah sejenis makanan kaum india dinegara kita, cuma baru-baru ini saja dikomersilkan,manakala ‘dosa’ yang satu lagi yang kita semua tahu dalam agama memang tak boleh dimakan, dan tak halal,

  13. 13 Qaseh
    February 16, 2010 at 11:17 am

    dengar nama…nak beli pon x berani ..hhahahaha

  14. 14 tunbegia
    February 16, 2010 at 11:40 am

    qaseh:makan ‘dosa’ takpe, jangan berbuat dosa, ;-p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

yang lampau


%d bloggers like this: