07
Mar
10

jangan potong

Sudãh bertãhun-tãhun nãk pãsãng Streãmyx mãk. Pãkãi line dãlãm rumãh.

Nãk jãdik citer. Sudãh ãpply lãmã. Cãkãp dãn isi borãng kãt mãmãt ejen kedãi komputer kãt Tesco. Itu citer bulãn lepãs. Esoknyã mãmãt cãkãp kãt ãreã rumãh tãk cukup tãliãn streãmyx. Kenã tunggu sebulãn. Tãkpe, mãk sãbãr menãnti.

Minggu lepãs, sejujurnyã lepãs cãlling-cãlling nãk rãk kãt mãmãt bãgãi. Bãru orãng streãmyx terhegeh-hegeh dãtãng rumãh. Mulã-mulã nãk test line. Tãpi sungguh tãk sãngkã (buãh cempedãk dãh jãdi nãngkã) – line telefon rumãh tãkde tone lãr pulãk. Kenã komplen kãt TM. Nombor 100 tãkleh pãkãi. Kenã cãll 1-300-88-123 pulãk (mãcãm nãk cãlling Pizzã Hut dowwh).

Hãri keduã. Tãliãn rumãh dãh oke. Tãpi nombor pulãk jãdik tertukãr. Apã kejãdãhh? Hãbes nyonyã nombor telefon mãrãh mãrãh kiter pulãk. Kiter pon mãrãh mãrãh nyonyã jugãk. Komplen dãn mãrãh-mãrãh lãgik kãt TM. Sãmãlãh, gunã nombor mãcãm pizzã hut.

Hãri ketigã jumããt sudãh. Petãng nãk mãgrib orãng streãmyx dãtãng lãgi. Sorãng ãwek jelitã. Sorãng lãgi pãkcik ompong giginyã. ãhãks! Yãng penting, Streãmyx dãh boleh pãkãi mãlãm tu. Sukã dowhh mãkk.

Notã: terimãkãsih pãdã follower nombor 18 (kunãng), nombor 19 (drsing), nombor 20 (ãzie), nombor 21 (ikãn) dan nombor 22 (ika dot) yãng sudi ke blog tunbegiã yãng tiãdã ãpã-ãpã ini.🙂

Gãmbãr diãtãs: tãk pãyãh potong loh,
Gãmbãr dibãwãh: merekã yãng menjãlãnkãn tugãs,


22 Responses to “jangan potong”


  1. 1 aNIe
    March 7, 2010 at 12:12 pm

    Jangan potong…!! Line streamyx kat sini…okay…puashati…

  2. 2 zara aluwi
    March 7, 2010 at 12:13 pm

    Depa ni buat keje maen2. Kalau citer, sibuk senala. Bila komplen tau lak marah. Masa modem teman kena sambar petir dulu… seminggu baru terjojol nak ganti modem baru.

  3. 3 LiFe Is BeAuTifUl LyRiC
    March 7, 2010 at 2:46 pm

    life guna TM jugak..pernah 2 kali x boleh connect.. something wrong dgn fibre optic la kot.. Ada sekali modem rosak.. bila call mesti nak buat troubleshooting yg std tuh. Penat layan.. wahal dah cakap modem yg rosak.Katanya P1 WIMAX lajuuu… life still guna TM kot sbb boleh call kpg RM 10 sebulan…cakapp banyakkk banyak..

  4. 4 idasm
    March 7, 2010 at 2:46 pm

    tahniah for the streamyx. lepas ni bolehlah beli router utk wireless pulak. baru tambah best! hehe

  5. 5 tunbegia
    March 7, 2010 at 2:50 pm

    zara:sungguh keje main main,

  6. 6 tunbegia
    March 7, 2010 at 2:50 pm

    anie:ada juga orang tak puas hati,

  7. 7 tunbegia
    March 7, 2010 at 2:52 pm

    idasm:bukankah dah siap dengan wireless modem macam gambar kat atas? macam dalam kopitiam gitu,

  8. 8 tunbegia
    March 7, 2010 at 2:52 pm

    life:kerenah birokrasi macam gitu loh,

  9. 9 izan
    March 7, 2010 at 4:05 pm

    tb…guna aje broadband boleh dibawa hingga ke ujung dunia.

  10. 10 seri
    March 7, 2010 at 4:43 pm

    salam Tun,Terima kasih sudi berkunjung ke blog saya…

  11. 11 tunbegia
    March 7, 2010 at 4:59 pm

    izan:ada tempat dlm malaysia yang tiada broadband, nak tau kat mana?

  12. 12 tunbegia
    March 7, 2010 at 5:02 pm

    seri:terimakasih juga sebab keblog tunn yang tiada apa apa ini,salamm,

  13. 13 Erna
    March 7, 2010 at 5:11 pm

    salam..dah seronok adanya streamyx..adakala//lembab juga..macam kat umah ni..

  14. 14 tunbegia
    March 7, 2010 at 5:55 pm

    erna:sungguh tiada yang sempurna,

  15. 15 @xiM
    March 7, 2010 at 7:13 pm

    happy weekend tun..:)

  16. 16 tunbegia
    March 7, 2010 at 8:12 pm

    @xim:esok dah keje loh,

  17. 17 idasm
    March 7, 2010 at 11:40 pm

    alamak, sori ida x perasan! hehe. bestkan pakai yg wireless ni. satu line tp byk laptop boleh online.

  18. 18 tunbegia
    March 7, 2010 at 11:56 pm

    idasm:takper, mak maafkan,

  19. 19 Mama Mya
    March 8, 2010 at 6:16 am

    salam saya pun mengidam nak guna streamyx tapi kena tunggu kontrak maxis tamat dalam bulan 8.. lama nak nunggu lagi hihihiwatie http://quefamili.com

  20. 20 tunbegia
    March 8, 2010 at 8:36 am

    mama:mengidam kalau tunggu 8 bulan lagi boleh dapat baby,😀

  21. March 9, 2010 at 10:46 am

    pesanan dari BroFramestone (yang prihatin)Agen kekadang lagi menyusahkan dari kita berurusan direct dgn TM Pointcam kes bro hari tuebro just nk transfer akaun Streamyx bro di KL nak pindah ke Peraksemua tue freesekali agen potong line & cakap dorg akan uruskan sume tp dorg g tukar baru n xpasl2 bro kne potong line lame n bayar lebih.hope perkara ini TM perlu amik serius.. coz ade pihak nak menyauk di air keruhBroFramestone Blog


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: