09
Mar
10

tidak memuaskan

Isnin kelmãrin cuti sebãb ãdã urusãn buãt pãspot di jãbãtãn imigresen.

Kuãr rumãh jãm 6.34 pãgi. Sãmpãi rumãh dãh kol 5.04 petãng.

Stãtus jãbãtãn imigresen – lãmbãt dãn sembãp mãcãm biãsã loh.

Stãtus jãbãtãn pendãftãrãn negãrã – tidãk memuãskãn. Piãgãm pelãnggãn jãbãtãn – urusãn ãkãn selesãi dãlãmãsã 20 minit dãri penyerãhãn dokumen. Tãpi pãs bãgi dokumen disuruhnyã dãtãng sejãm. Pas bayar RM5, kenã tunggu lãgi 44 minit. Jadi jumlah menunggu 1 jam campur 44 minit campur 32 minit lãgik (sebelum nombor giliran dipanggil).

Bãik tãk pãyãh piãgãm pelãnggãn.

Citer lãinns. Rãjã Mãsãi ãder mãsãelãh.

At my dãshboãrd, there is ã notificãtion thãt says “1 comment needs to be moderãted”. When I click on it, I get ã messãge sãying “No Unmoderãted Comments Found”.

This phãntom comment hãs been in my dãshboãrd for severãl dãys. At other times, I hãve 410 comments ãwãiting moderãtion, but there ãre ãctuãlly only 409. I deãl with those ãnd ãt my dãshboãrd, the 1 comment remãins.

How cãn I get rid of it? Adã kengkãwãn yãng bijãksãnã tãu cãmãnã nãk buãng mesej itu. Menyãmfãh dowhh. Thãnks yer.

Gãmbãr diãtãs: silã beri perhãtiãn lebih pãdã kãunter nombor 6,


28 Responses to “tidak memuaskan”


  1. March 9, 2010 at 12:59 am

    Saya pernah berurusan di imegresen Damansara, mula pagi, selesai kul 3 petang. Baik tidur situ jer terus…

  2. March 9, 2010 at 6:08 am

    Memang lah masa ni ramai keliru, sebab tu ramai sangat nak renew pasport

  3. March 9, 2010 at 6:30 am

    azie:lain kali bawak bantal selimut,

  4. March 9, 2010 at 6:44 am

    zino:orang ramai kat jab imigresen kita faham, tapi kat JPN orangramai cuma 5 orang saja apa kes?

  5. March 9, 2010 at 7:56 am

    oooo sgt lamanya..mcm sy dulu buat sekejap tp dia suh dtg 2 jam kemudian…urusan separuh hari juga la…

  6. March 9, 2010 at 8:31 am

    salam tb,heeeeeeeeenasib2 gak la gak kotada hari okay, ada hari lembabikut mood depa kotekekkek…or kadang2 ikut sapa depasedara, kawan2 or ?heeeeeeeee…mmg belum cukup sempurnapatut pun kena komplen

  7. March 9, 2010 at 8:46 am

    mama:sungguh lama loh,

  8. March 9, 2010 at 8:47 am

    blue:ko cakap apa ni?

  9. March 9, 2010 at 9:37 am

    lum ada pengalaman lagi coz pasport pun x de kikikiwatie quefamili.com

  10. March 9, 2010 at 9:49 am

    mama:how about pengalaman buat IC? ke mama takdok ic? kahhh

  11. March 9, 2010 at 10:06 am

    O?sungguh pening makk,

  12. March 9, 2010 at 10:16 am

    saya selalu kena kat kastam masa gi bayar tax.

  13. March 9, 2010 at 10:24 am

    tB, kaunter 6 sape yg jaga??laki ke pompuan???kalo isi questionaire pon, kalo dorang tak tengok, tiada juga tindakannya..perabihkan kertas aje…huhu :p

  14. March 9, 2010 at 10:42 am

    bagus tul…elok buat cam tue, sekurang2nya organisasi tahu sape yang lembap wat kojetp probnya.. xde pulak orang2 atas yang tahu knpe organisasi tersebut lembap…kekadang piagam pelangan perlu diubah untuk memastikan yang terbaik untuk pelangan melainkan jika riso xde nampak cam beroperasi jika sume settle cepat n xde orang menunggu (takut dicop makan gaji buta)p/s- n mungkin juga kerna gaji xmasuk lagiBroFramestone Blog

  15. March 9, 2010 at 11:06 am

    julietchun:kenapa tak suruh mat despatch saja bayarkan?

  16. March 9, 2010 at 11:07 am

    imah:itu pompuan india yang baju biru lohh, tapi dia pun bergantung pada pegawai yang kat dalam bilik juga,

  17. March 9, 2010 at 11:08 am

    bro:ada kotak kajiselidik disediakan, ada thirdparty yang uruskan juga,

  18. March 9, 2010 at 11:43 am

    tak de pangalaman pahit ngan imigresen.. dulu buat pasport tak sampai 5 minit.. masa collect jer lambat sikit..

  19. March 9, 2010 at 1:11 pm

    salam tb,nak keluar negara ke? Biasalah kena tunggu lama kat pejabat immegresen melainkan kita ada kenal org huhuhu

  20. March 9, 2010 at 1:17 pm

    zareda:seronoknya urusan 5 minit saja,

  21. March 9, 2010 at 1:18 pm

    yunus:ada kenal org dalam begitu, kena hulur bawah table kahh,

  22. March 9, 2010 at 2:17 pm

    bagus gak cam tue.. sape third party tue ekBroFramestone Blog

  23. 26 ez
    March 9, 2010 at 4:06 pm

    eemmm..bdk bru kot tb…tu yg lembab wat keje..maafkan ajela..heheh

  24. March 9, 2010 at 4:09 pm

    ez:takkan satu jabatan budak baru,apa kejadah,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: