14
Mar
10

He is not two anymore

orak iso ngomong Jowo, ndak nemu jakuk Iban, boleh cakap Melayu, will speak English, ‘將學習漢語‘ seperti abang2 dan kakak2nya, location: Jaya Jusco Bukit Indah,

Hari ini harijadi Albert Einstein yang genius itu. Encik Einstein dilahirkan pd 14 mac 1879. Ramai yang menyangka bahawa Encik Einstein yang mencipta bom atom nukleur. Tetapi sebenarnya Robert Oppenheimer yang membuatnya. Encik Einstein menemukan rumusannya sahaja.

In 1905, 26-year old Albert Einstein published four papers called the anus mirabilis papers which became the foundation of modern physics, changed views on space, time and matter as well as first introduced the world to e=mc2. No surprise then that he won the nobel physics prize in 1921. (+ astro view, march 2009 )

Hari ini juga hari lahir budak itu yang ke 3 tahun. [+ 2007 | 2008 | 2009 ]

Nota: 將學習漢語 – ‘will learn Mandarin Chinese’.

at my parent’s house, we had an advance birthday party for him


12 Responses to “He is not two anymore”


  1. March 14, 2010 at 7:09 am

    And if we turn the date into numbers, it would be a Pi day as well.. 3.14

    cool..😀

  2. March 14, 2010 at 11:38 am

    jari tetap tunjuk dua. hehe

  3. 4 matsomherbs
    March 14, 2010 at 11:05 pm

    Oh sembunyi kat sini rupanya. Apa khabar Tuan?

  4. March 15, 2010 at 12:34 am

    salam, thanks sudi visit ke blog saya.

    comel boy ni. terutama gambar yg tunjuk dia sejak lahir sampai sekarang tu.

    cheers!

  5. March 15, 2010 at 3:34 pm

    happy birthday untuk hensommm boy…

    selang sehari jer ngan adik sarah…

    jangan nakal2 ya…

  6. March 17, 2010 at 12:08 pm

    Happy belated birthday kepada boboy yang sedang maniup lilin iteww… yg sama tarikh lahir dengan Albert Einstein ghitewww.

  7. 12 DrSinga
    March 15, 2011 at 9:00 am

    ‘ annus ‘ me ..
    anus lain !!!🙂
    heheheee…

    ‘pis’ tetap tak tinggal!!!🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: