17
Mar
10

sayang bini tinggal-tinggalkan kannns

tanjung lobang jetty during sunset

Sudah cadang hendak ke Gua Niah hari Ahad hujung minggu ini. Tapi ada pakaian dan perkakas harus dibeli. Takkan nak bersinglet dan beriphone saja masuk hutan kan. Tak kowserr makk.

Jadi ajak Bob (bukan nama sebenar) ke pusat bandar lepas waktu kerja. Beli baju lengan panjang dan topi sudah. Parkson Bintang Plaza jerr.

Tapi sebelum itu terbabas ke puncak Canada Hill dan hujung Tanjung Lobang (Luak Esplanade). Sebabnya Bob sudah berminggu-minggu mahu kesana tapi takde saper yang sempat membawanya kesitewww uoolsss. Sedih kaanns.

Selepas dari Bintang Plaza, sempat singgah di Muara (Miri Waterfront) pula. Pekena nasi lalapan ikan tenggiri. Mee kolok boleh tunggu makk.

bringing Bob for the first time to Canada Hill since he was here a month ago will ensure he is a happy man now; tapi sambal belacan nasi lalapan itu memang pedas gilerrr uooolsss


13 Responses to “sayang bini tinggal-tinggalkan kannns”


  1. March 17, 2010 at 12:09 am

    sunset..owh, sentimental tu.

  2. March 17, 2010 at 7:56 am

    sedap ouh sambal belacan tuh..hihi..
    nasi lalapan tu ape..huhu..

    • March 17, 2010 at 8:01 am

      nasi lalapan = nasi putih berlaukkan 8 jenis ulam spt pucuk ubi, kacang panjang, tempe, tauhu, kobis, timun, limau, dan ikan tenggiri (atau ayam, udang, tongkol dll)..

  3. March 17, 2010 at 8:31 am

    ooo tak dapatlah nk ajak tB pegi tgk belon panas kat putrajaya minggu ni. hohoho

  4. March 17, 2010 at 9:28 am

    salam

    meleleh air liur nengok sambal belacan.. lapor lak pepagi nie hihihi

  5. March 17, 2010 at 11:05 pm

    Mcm ku kenal je mamat yg dlm gambar ni..he..he..he..

  6. March 18, 2010 at 2:58 pm

    aku penah pegi sekali miri

    lalapan tu mmg best gila ah. tak pernah lagi aku rasa makanan pedas sesedap tu.

  7. November 18, 2010 at 5:51 pm

    bukat setakat pedas tapi baunya yg menusuk kalbu. 3x cuci tangan tak hilang bau belacannya.
    hehehe.

    salam singgah.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: