26
Mar
10

solat jemuah

masjid jamek al-taqwa miri

Tengahari tadi solat jumaat di tengah-tengah bandaraya Miri. Masjid al-Taqwa diberi nama.

Walaupun bahasa Melayu tempatan memang berlainan dari bahasa di Semenanjung, tapi penggunaan bahasa Melayu kebangsaan memang digunakan pada majlis-majlis rasmi di sini.

Dan sudah jadi kebiasaan di tengahari yang panas terik, masa mendengar khutbah jumaat kalau dapat terlelap barang seminit dua memanglah best kannns.

inside the mosque


10 Responses to “solat jemuah”


  1. 1 sebaliktabir
    March 26, 2010 at 5:45 pm

    memang terlelap pun td…huuuuu..

  2. March 26, 2010 at 7:22 pm

    Salam TB,

    Terlelap masa dgr khutbah tak pa.. jgn terlelap masa solat lak…πŸ™‚

  3. March 26, 2010 at 10:43 pm

    tb,

    tengok csi sampai larut malam buley…..

  4. March 26, 2010 at 10:56 pm

    Bila makan terlalu kenyang, dengar org berkhutbah memang laloq dibuatnya… apa-apa pun selamat berhujung minggu.

  5. March 26, 2010 at 10:58 pm

    salam…tb, sempat gak ke nak terlelap? len kali bila gi solat jumaat jgn duduk dekat dgn tiang seri…memang mata tu nak terlelap je….

    baru kali ni dapat masuk ke blog TB…dah byk kali cuba masuk x boleh sebab katanya utk invited readers only…tersentap aku skejap..


Comments are currently closed.

Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: