28
Mar
10

crocodile farm

feeding time at 11.30am

Alhamdulillah. Selamat melawat Crocodile Farm dan Mini Zoo di Kuala Baram pagi tadi.

Harga tiket yang agak mahal. RM15 seorang. Tapi haku rasa berbaloi jugalah sebab memang banyak giler buaya. Kebetulan juga masa itu ada sessi memberi makan buaya dengan ayam putih adanya.

Selain buaya, ada binatang lain didalam mini zoo. Ada kelawar (fruit bat), monyet & kera, binturong, beruang, ular sawa, kuda, kambing, dan burung-burung.  Ada landak (porcupines), musang (civets), dan burung kasawari (the world most dangerous bird) yang cantik. Ada rumah menara untuk burung merpati yang ramai juger.

inside the crocodile farm and mini zoo


6 Responses to “crocodile farm”


  1. March 28, 2010 at 1:35 am

    salam tb,

    mcm seronok je ddk dkt Sarawak..masa pergi zoo buaya, ada jumpa Bujang Senang tak???

  2. March 28, 2010 at 1:08 pm

    He..he..he…daging buaya takde beli ke?

  3. March 29, 2010 at 9:01 am

    takut bang buaya ni….kalu dia gap sekali jd gap sayot le…..


Comments are currently closed.

Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: