29
Mar
10

lambir – canada – brunei

sunset at tanjong lobang
credit to Kor for capturing my above image

Semalam memang hari untuk jalan-jalanns.

Pagi bertolak kul 8.30 tuk mendaki Bukit Lambir. Latak Waterfalls sudah.

Dari Lambir, tengahari sampai di bandar mendaki Bukit Kanada (Canada Hill) pulak. Sudah 5 kali kesini. Baru semalam (Ahad) dapat masuk Petroleum Science Museum tengok pameran.

Dari Canada Hill ingat nak terjah Taman Awam Miri. Tapi tukar plan B sebab Kor (bukan nama sebenar) mengidam nak masuk Brunei. Pukul 3pm sampai di Seria (bukan Syria) sudah.

Bila balik sempat berkejar-kejaran ke Tanjong Lobang. Sebab matahari terbenam memang menghasilkan seni fotografi yang menarik kaaans.

above

24 Responses to “lambir – canada – brunei”


  1. March 29, 2010 at 8:55 am

    abg blog abg ni saya minat sungguh..ptg ni minta tolong sikit.

  2. 3 DrSinga
    March 29, 2010 at 10:31 am

    sudah ada kepala di badan itu…🙂

  3. March 29, 2010 at 11:11 am

    ni tegah memcari nie….

  4. 7 zue
    March 29, 2010 at 11:16 am

    tanjong lobong tu…byk ke lobangnya.

    kaki diangkat..jari…peace.

  5. 9 nuyui
    March 29, 2010 at 1:28 pm

    wah.. menarik la blog ni, byk jalan2.. hehehehe.. sy suka mendaki ni.. best… cantik nyer..

  6. March 29, 2010 at 2:36 pm

    nak juga pelukkk tiang tu..nnti diorg kata apa plak….hehehe

  7. March 29, 2010 at 3:29 pm

    Salam TB,
    Awak makan satay tak kat Tg Lobang tu?

    psst – Canada Hill dah pergi. Lepas ni kena pergi Hawaiian Beach pulak kalau belum ke situ hehehe

    • March 29, 2010 at 3:35 pm

      kat tanjung lobang pernah try ikan bawal bakar, tapi haku pelik gakk, dorang kat sinih memang tutup awal (dalam kul 8.30 dah susun kusi meja bagai), satay blom try lagikk, hawaiian beach blom gi lagikk, mebi next time, thanx

  8. March 29, 2010 at 4:05 pm

    eh hilang pulak ke komen saya tadi? huhuhu

    Agaknya dah termasuk ke dlm lubang di Tg Lobang tu hehehe

  9. 17 Anie
    March 29, 2010 at 8:01 pm

    Saya memang suka sgt pada gambar2 pada saat matahari terbenam…pada bebeyang pokok di dalam air…memang cantik…

  10. March 29, 2010 at 10:02 pm

    seronoknya dapat jalan-jalan kan!

  11. March 30, 2010 at 1:35 pm

    Nice photo…walaupun tak nampak muka tapi dari gerakkan kaki dan tgn sudah ku tahu sapa gerangannya..he..he..he..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

yang lampau


%d bloggers like this: