03
Apr
10

life without glasses

me behind the lens
kuala lumpur international airport

Hari ini ada appointment dengan Vista Eye Specialist aka doktor pakar mata. Untuk rutin check-up biasa.

Diam tak diam, tak pakai cermin mata setahun sudah. Yep, memang bahagia tak pakai cermin mata. Boleh pakai sunglasses kaler hitam semedang. Boleh sekodeng kat taman KLCC lagikk.

Tak perlu check mata tiap-tiap tahun. Tak perlu beli cermin mata, pilih bingkai frame bagai. Atau nak pilih yang ada reflections atau tahan silau atau tidak. Menyampah kan.

Cuma kekadang kalo merempit dijalanraya.  Kena pakai helmet yang ada ‘face shield’ plastik pulakk. Kalo tidak, berlumba-lumba habuk sampah sarap masuk biji mata.


20 Responses to “life without glasses”


  1. April 3, 2010 at 5:59 am

    salam…
    errr… macam dah kenal je Thunbegia ni…tapi di mana ye??
    Kalau betul…yeay!!!! u r back and writing again….
    Kalau silap…mohon maaf … mungkin saya silap … but I’ll read on your blog InsyaAllah…

  2. April 3, 2010 at 7:34 am

    Memang seksa pakai cermin mata esp time hujan. huhuhu

  3. April 3, 2010 at 12:36 pm

    ni buat lasik ke..pernah baca cerita ttg lasik ni, dlm blog maner ye?? hehe…

    pakai spek ni nmpk intelligent..

  4. 7 aznitaz
    April 3, 2010 at 1:56 pm

    hi tun,

    salam kenal..

    btw, tun wat lasik ker?? huh sy x cukup berani lagik nak wat lasik. life stil has to continue with lenses lol!

  5. April 3, 2010 at 8:09 pm

    salam
    sy pun rabun..xsuka pkai spek..tak suka pkai contact lense..:(

  6. April 3, 2010 at 9:54 pm

    hehehe..hbis tu sy pkai mata yg kabur ni la encik begia..:P

  7. April 4, 2010 at 12:05 am

    Salam,
    Emm sah tuan yg buat lasik surgery itue..hehehe

  8. April 6, 2010 at 3:54 pm

    face shield helmet saya baru jer terborai…. pedih2 mata kena habuk

  9. April 6, 2010 at 9:27 pm

    Tun mengingatkan teman pada seseorang… yg setahun dulu ada melakukan sesuatu pada matanya

  10. April 8, 2010 at 10:45 am

    saya pakai contact lens jek. power pon tak byk dlm 150 ade.

    psst: TB,
    saya baru gak pakai cmera centu tp xpandai sangat lar.. men hentam jek, mls nak tengok manual.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: