06
Apr
10

my mother is sick

Value toys keep this boy busy for hours
puteri specialist hospital, johor bahru

Hari minggu yang lepas, memang jadual yang padat uoolss.

Semalam (Ahad) dari pagi sudah tercanguk di Hospital Pakar Puteri JB. Menghantar emak Tun yang kulitnya dijangkiti kurap dan kulat. Jumpa doktor pakar kulit dermatologist yang bernama Dr Chun (cun lar sangat kanns). Emak sekarang semakin kurus sebab takde selera makan.

Emak Tun kena check darah, air kencing, check x-ray bagai. Dr Chun kata memang tiada penyakit kronik. Last-last Dr cuma bagi ubat tablet ‘Sporanox’ saja. Next Sunday kena datang jumpa Dr lagik.

Lepas usai urusan hospital, hantar emak Tun pulang ke kampung. Secepat kilat Tun berpatah balik ke Persada JB pula. Melawat PC Fair yang sangat sesak dengan orangramai. Tiadalah yang tidak bertolak-tolak dan berlaga bahu, kecuali yang bertemu lutut, bergomol dan kepala-mengepala kesemuanya. ;-D

Untuk yang bertanya, Tun beli mousepen tablet (RM199) dan kipas usb (RM18) sudah. Itupun oranglen yang punya. ;-p


58 Responses to “my mother is sick”


  1. April 6, 2010 at 12:23 am

    Tun…
    semoga bonda Tun segera pulih. Apa yang dibeli di PC Fair tu??

  2. April 6, 2010 at 12:32 am

    semoga mak Tun cepat sembuh…

  3. 5 sz
    April 6, 2010 at 5:23 am

    get well soon makcik!

  4. 7 DrSinga
    April 6, 2010 at 7:35 am

    sulfur based soap bagus untuk kulat…
    katanya lah…..

  5. April 6, 2010 at 9:06 am

    salam…semoga emak tun cepat sembuh.

  6. April 6, 2010 at 9:52 am

    ibu mutiara hati…

  7. April 6, 2010 at 10:00 am

    Tahniah !

    Kerana telah melunaskan tanggungjawab sbg anak .

    Moga Emak semakin sembuh .

  8. April 6, 2010 at 10:28 am

    salam TB.., semoga ibu TB cepat semboh..rajin2 makan ubat…

  9. April 6, 2010 at 11:56 am

    yang pontingnyo, tiada sebarang penyakit kronik Alhamdulillah….omak tu nak kono rajin sapu ubek yo lah, tak leh lombap-lombap kulit tu…

    Entryku kali ini

    Lembut satin berwarna biru
    Jemur sekejap di atas batu
    Selamat datang ahli baru
    Moga hadir meningkatkan mutu

    • April 6, 2010 at 12:03 pm

      doctor bagi ubek makan, bukan ubek sapu, itupun susah nak soh makannss,

      salamm n thanx sudi ke blog haku yang xde ape2 inih,
      muger2 kiter leh jadi rakan siber yang baik2 gituh,

  10. April 6, 2010 at 12:38 pm

    Salam Tun,

    Semoga bonda Tun cepat semboh.

  11. April 6, 2010 at 2:40 pm

    ahai ENCIK ke CIK ke PUAN???

    muehehehe…

    semoga MAK TUN cepat2 sembuh ye…
    jaga dia baik2 tau…
    leh wat mak mertua nih…

    muehehehe… :p

    SALAM PERKENALAN…

  12. April 6, 2010 at 4:20 pm

    Salam perkenalan.

    semoga ibu Tun cepat sembuh dan keluarga dirahmati Allah.. terima kasih krn dtg blog n tinggalkan jejak,

  13. April 6, 2010 at 4:27 pm

    i pray that ur mother will get well soon! bagus tul ur boy main educational toys🙂

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

  14. April 6, 2010 at 6:57 pm

    salam.
    semuga emak tun sembuh dari gatal2.

  15. April 6, 2010 at 7:30 pm

    Salam Ziarah….Cantik blog, wpun baru dah ramai pengunjung dan pengomen…gud start. Doakan mak u cepat sembuh, bertuah dia sebab ada anak lelaki yang very caring…

  16. April 6, 2010 at 8:45 pm

    salam Tun,

    Bila bonda sakit, mmg kita risau sgt. Lebih2 lagi bila takde selera makan. Semoga Bonda Tun sihat, kembali ceria..amin..

  17. April 6, 2010 at 8:51 pm

    Mari-mari kita sejenak mengingat
    Kasih ibu bapa yang tiada terkira
    Walaupun dirinya letih serta penat
    Namun di wajahnya tetap begembira

    Tahniah kerana menjadi anak yang baik.

  18. April 6, 2010 at 9:21 pm

    moga yang terbaik buat ibu mu…

    amboi.. sape yg kirim tue… teman la kan.. xrela duk tempat yg sesak2 dgn bro.. lagi2 la nk gerak pun xleh…

  19. April 6, 2010 at 9:22 pm

    moga imak tun cepat pulih sediakala

  20. April 6, 2010 at 9:59 pm

    Salam tun…
    Harap mak tun cepat sembuh dan sihat seperti biasa….

  21. April 7, 2010 at 11:15 am

    camner mak tun hari ni? moga dah lega ler… aminnn

    usb kena pakai kipar ker? saya baru tahu

    saya ingatkan bos bos aje yang kena dikipas, oops!

  22. April 7, 2010 at 12:17 pm

    salam…
    jengjalan sini balik…
    hope mak tun cepat sehat yer..

  23. April 7, 2010 at 12:45 pm

    doa byk2 smoga mak awk cpt sihat..selagi ade mase, luangkn utk die..sy doakn mak awk cpt smbuh..

  24. April 7, 2010 at 7:57 pm

    anak mithali..jaga emaknya baik-baik & harap cepat sembuh…

  25. April 8, 2010 at 11:02 am

    semoga emak TB segera sembuh.
    Alahai..teringat emak di rumah pulak..mcm mana lar lututnya..

    TB, fan usb tu saya dpt 5 hengget jek kat kedai borong di Sg Buloh ni.. hehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: