08
Apr
10

Doc, Doc, Who's There

dome of plaza angsana (sunday 31/01/2010)

Hujung minggu yang lepas, memang jadual yang padat uoolss.

Sampai Tun terlupa hendak ke Plaza Angsana nak beli buku ‘Si Bongkok Tanjung Puteri’ pesanan doktor yang garang itu. Garanglah sangat kanns.πŸ˜‰ Janji dah 3 minggu sebelum gi outstation lagikk. Sori ya doc. Dan Tun sengaja tak letak link, takut nanti ada blogger lain yang melatah dan komen macam bangsat kat blog orang lain dan tikam tikam bakang Tun. Sakit tauuu. Aduiiih. (Gedikks kanns.)

Tapi Tun heran bin ajaib gak. Semalam ada Tun cuba riki2 kat Kinokuniya Jalan Ampang tuh. Walopun banyak buku novel Islam karangan penulis Abdul Latip Talib,Β  tapi tak jumpa pulak buku Si Bongkoknya.

Tapi doc jangan risau, Tun akan cuba usahakan. Trying very hard u knoww. InsyaAllah.
Kerana usaha tangga kejayaan kaanns.πŸ˜‰


36 Responses to “Doc, Doc, Who's There”


  1. April 8, 2010 at 1:28 am

    uik,..tak dapat cari buku tu? try mph ke?

  2. April 8, 2010 at 2:52 am

    ehhhhhhhhh!

    […]
    ingatkan dah tak blogging T_______T

  3. 5 Tie
    April 8, 2010 at 7:53 am

    Salam,

    Belum pernah baca buku tu…

  4. 7 izat
    April 8, 2010 at 8:58 am

    bersemadi di Tanjung Belungkur…
    wira tak berdendang..

  5. April 8, 2010 at 9:15 am

    try search kat Amazon.com… kot2 kat luar negara dorg ade publish & stock kat malaysia dah habis…

  6. April 8, 2010 at 9:28 am

    […]
    sebab cara penulisan sangat sama..

  7. April 8, 2010 at 9:58 am

    salam ziarah..

    hmm buku ni berkenaan ape? kena search book review nih..hehe

    • April 8, 2010 at 10:03 am

      kisah sorang pahlawan melayu johor si Bongkok yg dianggap penderhaka oleh inggeris, tetapi sebenarnya sorang pemberontak menuntut kemerdekaan.

      [+ link ]

      salamm n thanx sudi kemari,

  8. April 8, 2010 at 10:54 am

    TB,

    saya lama gak cari satu buku ni
    tapi bukan buku si bongkok ni tp pasal si Yakjuj & Makjuj..
    la ni seronok dah jumpa di pwtc ari tu,. tp tak mula pon lagi. huhu..

  9. April 8, 2010 at 11:53 am

    Hello Tun..
    Maaf Tun..
    Gua lama tak lepak sini..
    Banyak busy woo..

    Baru update n3 tadi tapi copy paste jek.
    Hehe..

    *Suka lepak Kinokuniya..
    Hehehe..

  10. April 8, 2010 at 1:26 pm

    tak pun try check online ke? ebay ke?

  11. April 8, 2010 at 4:42 pm

    Baru minggu lepas baca Si Bongkok Tanjung Puteri .

    Buku anak saya . Pinjam di library sekolah.

  12. 29 nj
    April 8, 2010 at 4:44 pm

    Salam tun..

    Lama x dgar kabar mu tun…semoga ceria semoga bahagia

    Tu la kan kat msia skrg pun dah ada musim bunga..mcm2 kaler plak ada..dulu2 x de kan..keajaiban dunia atau dunia akhir zaman la kot tu kan..wallahua’lam

    Tapi kak N pun mmg suker amik pic la tun…tuk kenangan sendiri dan mane pegi mesti bawak DC kak N tu…suka tgok hasil snap sendiri…walau x la pro mcm tun kan…DC akak murah2 jerk pun..

    Tun nak tanya….camane nak follow tun ni?????bgtau sikit…

  13. 31 fa wildchild
    April 8, 2010 at 5:13 pm

    dah cari guna mesin pencarian die pon masih takde gak ke.. tapi da tgk db die, mmg tak de pon. hehe..

  14. April 8, 2010 at 5:20 pm

    salam tB..
    gaya penulisan mu…sama la dgn dia..

  15. April 8, 2010 at 11:57 pm

    Salam Tun, semoga sihat walaupun bz selalu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: