10
Apr
10

wanted: single professional man

seeks readers to share stories – by john womersley

Diam tak diam, haku pakai iPhone setahun sudah. Last week haku dapat bil dari maxis, tengok bil RM12K terkezot makk. Biasanya sepanjang contract setahun, haku bayar paling banyak RM334 jerr.  Apa barang?

Rabu kelmarin haku berkejar-kejaran ke kedai Maxis KLCC. Nak tanya kenapa. Amoi bilang ikut plan memang haku kena bayar harga data yang dipakai. 10 sen per kilobyte, mahal gilerr. Jumlah data yang haku pakai lebih 2 gigabyte sudah. Tapi sebab plan itu, haku dapat diskaun dan kena bayar maksimum capped RM250. Jadi campur bil bulanan RM550++.

Malas nak gaduh, balik dari Maxis, haku pergi ke Digi kat Berjaya Times Square. Nasib punya malang, 2 jam haku tunggu boleh blackout pulak. Disuruhnya haku berkejaran ke Sungai Wang atau Low Yatt. Dipendekkan citer, haku sudah tukar ke Digi. Guna plan biasa jerr yang lagi murah. Padan muka haku Maxis.

Buku ‘Single Professional Man‘ diatas sempat haku beli di Borders (RM39.95, Berjaya Times Square) dan haku baca sementara tunggu terpelanguk kat Digi. Very interesting book u knowww.😉


34 Responses to “wanted: single professional man”


  1. April 10, 2010 at 12:31 am

    uish, akhirnya bil maxis tu bayar ke idak?

  2. April 10, 2010 at 12:41 am

    mak aiii mahalnya.. dia org ni..masa promote lembut gigi dari lidah..bila dah pakai habis skali ngan gigi dia telan…

  3. April 10, 2010 at 1:00 am

    tun dh join geng org kuning la skrg..heehe

  4. 7 sz
    April 10, 2010 at 9:13 am

    12k or 1.2k? Fuhhhh mahalnyaaaa

  5. April 10, 2010 at 10:01 am

    mak aii…bil dah dkt2 down payment kete/umah. kite punye bill jgn kata seribu, seratus pun belum tentu. huhuhu

  6. April 10, 2010 at 10:12 am

    amboi… mahai nya… dh bleh bt blnja kwin tue… haha..
    elok la tu switch je.. pdn muka.. hehe kannn tuan tun..

  7. 15 DrSinga
    April 10, 2010 at 10:57 am

    blogger tegar..🙂

  8. April 10, 2010 at 11:46 am

    Kopak poket sekejap…

  9. April 10, 2010 at 2:20 pm

    abg tun saya tak sempat nak update blog…hari ni ada bbq kat apt ment cibuk giller..cibuk sangat la kan..tugu hari senin…arioss

  10. April 10, 2010 at 3:04 pm

    salam..mmg busy kamek…err is it 12K..RM12000? if it is…MASYAALLAH

  11. April 10, 2010 at 3:23 pm

    Salam,
    Thanks for viewing my blog.(dgn izin bahasa mat salleh pulak).
    Apa kurang nya blog you..seronok baca:)

  12. April 10, 2010 at 10:13 pm

    Wadushh! Bil 12K? Apa kes? Kalau aku, terkejuz giler kalau dapat bil cam tu.. Bukan ada yg data plan?

  13. April 11, 2010 at 11:03 am

    TB, manyaknye boley shopping ngan 12K tuh !.. hehe..

  14. April 11, 2010 at 12:56 pm

    welcome 2 Digi TB..maxis mmg mahal pasal dia monopoli iphone thn lepas..

  15. April 11, 2010 at 2:10 pm

    Thanks 4 droping by .,,

    Urkk 12K bill …mahainye ..buleh buat down paymenmt keta ..:)

  16. April 11, 2010 at 11:52 pm

    Jutawan tak ada hal punya 12K. Kalau saya yang kena macam tu, dah pengsan berkali-kali.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: