17
Apr
10

menara aqabah dan alam yang lain

currently, the tallest building in Pasir Gudang (not related story)

Takkan hari-hari mau asyik haku citer pasal hidup haku yang takde apa2 nih. Bosann kanns. Sesekali nak jugak haku copy & paste citer dari email. Volleee gituh?

ni kisah benaran jugak pak. di Bandar Seri Alam, Masai.. tahun 2002.

aku duduk sini mase tu, kat rumah teres 2 tingkat sebelah rail ketapi..

mase tu, kawasan sini tak banyak rumah, ade kondo, lepas tu rumah teres tu je laa.. yang ade tokong besar tepi sungai tu..

malam2, aku denga member aku Andy, tokay club superstar kat rinting tu slalu meronda2 keliling seri alam ni,… semua ceruk kitorang masuk… sampai satu menara tinjau kat atas bukit hujung taman seri alam ni..

satu malam tu, pukul 3 pagi… kitorang buat satu round lawatan mesra.. bile masuk jalan sekolah jepun, depan kondo kat seri alam tu, kitorang nampak orang tengah buat jalan.. siap kon sume.. lalu pelahan je tengok ape dorang buat sodok2 memalam pukul 3 pagi..

member aku bawak kete, aku tengok2 mcm tu je.. takde yng pelik pun.. tibe2 dorang yang larii tinggal sume masuk semak.. terjerit2 pulak tuu.. yang turap jalan pakai skop plak terus simbah tar kat kawan dia yg tengah ratekan jalan… memang lawak… orang yang buat jalan yang lari mcm nampak hantu.. member aku tunjuk kat aku.. apasal pulak.. kitorang ketawa je laaa sepanjang jalan tu…

sampai jalan yg ade lampu baru kitorang perasan… kat bayang2 tepi kete tu mcm ade bende berdiri atas bumbung.. nampak jelas sangat susuk badan mcm orang.. adehh… mmber aku lepas nampak je trus drift bawak kete.. kete kancil.. drift kat simpang jln pergi hospital yg Todays market tu.. terlebih drift, kete tumbang, betul2 sangkut kat tong air yg buat tutup jalan..

kete dah terbalik.. aku duduk je tak brani klua sampai orang lalu situ…

Haku tak tau kebenaran citer seram tapi lawak diatas. Tapi yang haku dapat pastikan, kesemua tempat yang disebut itu adalah benar. Tiada yang tidak benar kecuali kesemua tempat memang benar-benar ada dan betul belaka.

Sembang hari Sabtu. Salam sejahtera buat kengkawan semua.


6 Responses to “menara aqabah dan alam yang lain”


  1. April 17, 2010 at 12:26 pm

    si tukang cerita asal memang seorang yang misteri,banyak kisah misteri negeri johor didedahkannya,memang menarik🙂

  2. April 17, 2010 at 5:25 pm

    erk. mcm extreme n takut je citernye.
    tp menarik.🙂

  3. April 28, 2010 at 1:12 am

    miteri.. sungguh misteri dan ngeri…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: