22
Apr
10

bunga yesterday-today-tomorrow

Brunfelsia pauciflora [+ Floridata ]
Common Names: Yesterday-today-and-tomorrow, morning-noon-and-night, Brazil raintree
Family: Solanaceae (nightshade Family)

Sudah lama haku hendak tayang pokok bunga nih. Bukan sebab bunganya yang cantik atau menawan. Bukan juga sebab berdekatan dengan pokok Janda Merana atau pokok Janda Kaya Putih kat dalam taman bunga tuh. Pokok bunga biasa jer.

Tapi nama dia – ‘Yesterday Today Tomorrow’ yang unik uoolss. Haku terjumpa masa jalan-jalan kat Taman Seribu Bunga, Ayer Keroh dulu-dulu. Dululah sangat kanns.😉

Sembang petang Khamis malam Jumaat. Salam sejahtera buat kengkawan semua lah.


20 Responses to “bunga yesterday-today-tomorrow”


  1. April 22, 2010 at 6:31 pm

    errppp agak agak boleh buat mandi munge tak? ;p

  2. April 22, 2010 at 7:06 pm

    bagusnya nama bunga tu, macam tajuk movie

  3. April 22, 2010 at 7:52 pm

    malam jumaat memang sesuai mandi bunga ini en. Tun..

    sambil-sambil itu boleh ler menonton “Puaka Gunung Raya” di TV 3.. hehehhehe

    salam malam jumaat en. Tun.. hehehhe

  4. 7 DrSinga
    April 22, 2010 at 9:39 pm

    Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift
    .
    salam sejahtera untuk TB juga..

  5. April 22, 2010 at 11:05 pm

    salam en tunb,

    agak2 leh bagi i munger tu tak?
    lallalalal…

  6. April 22, 2010 at 11:26 pm

    Blog yg menarik..! My favourite part is introduction about yourself. Salam perkenalan!

  7. April 23, 2010 at 10:05 am

    dulu ada tanam sepasu
    pindah – sedekah kat jiran tetangga….malas pula nak berucuk tanam skrg ni
    ramai yg bercucuk tanam kt FB je

  8. April 23, 2010 at 11:43 am

    Tun, saya dan mak panggil Sunday-Monday. harini purple esok dah putih2, pastu bau wangi, rajin jugak bebunga. Saja tanam kat rumah. konon nak cover bau2 taik kucing yg selalu jadikan laman kitorg mcm public toilet.

  9. April 23, 2010 at 5:10 pm

    kesimpulannya..bunga forever..gitu

  10. April 28, 2010 at 12:14 pm

    Salam,

    Saya ada tanam bunga ni satu pasu..hehe…mmg bau dia harum semerbak….bunganya mmg pelik..waktu mlm kuat baunya..apa maknanya tuh?..hihi…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: