24
Apr
10

then & now: maybankard

left: old Maybank ATM card
right: new cherry Maybank Visa Debit Card

Pagi-pagi tadi (Jumaat) sudah tercenguk kat SAJH (Syarikat Air Johor Holdings). Sebab nak check samada pembayaran pakai Maybank2u.com tiada masalah. Sambil nak tanya statement dalam bil air bilang, ‘jika ada tunggakan sila bayar di kaunter SAJH’. Konpius makk. Kalau boleh bayar guna online, nape nak tulis camtu?

Pas dari SAJH, singgah kat Maybank bersebelahan. Nak tukar kad ATM yang sudah pecah retak menunggu belah. Dipendekkan citer, tak sampai 20 minit dapat kad baru sudah. Kad Visa debit (macam kredit kad) saja bentuknya. Ada buah ceri lagikk.

Hari ini juga haku sudah rasa demam. Berat kepala, sempat tidur sejam dua. Petang gi poliklinik. Dah lama tak jumpa doktor yang minat photography juga. Tapi doktor takde blog, cuma Facebook dan Flickr yang dah lama haku tak aktif.

Doc kasik ubat pil tablet paracetemol (demam), Pontalon (tahan sakit) dan Bacampicillin (antibiotik) jerr.


40 Responses to “then & now: maybankard”


  1. April 24, 2010 at 1:31 am

    salam tengah malam ke apgi ntah,
    hehhehe…

    demam tak sihat, sila makan ubat dan tido
    semoga esok kembali sihat dan ceria kansss.. lalala
    maybank 2u den pun dah lama tak aktif setelah tuko kad hari tuh,
    belum daftar g online ni, so semua urusan x leh buat secara online, so byk bils lambat bayo. mula lah dpt mesej dari astro lah, maxis la, celcom bb lah, hahahha…

    good nite, sweet dreams
    salams…

  2. 3 DrSinga
    April 24, 2010 at 6:15 am

    dont forget to complete the course of the antibiotic ya TB!!
    get well soon…

  3. April 24, 2010 at 7:01 am

    eh.. macam tak habis baca saja. atau tun tak habis bercerita? he.he.he..

    ape org2 SAJH psl byr online tu???

    eden domam gak ni..tp tatau la..
    xde panas sgt.. tp pns2 jgk.. tp xde la bring2.. pning bru tdo..
    tp ntah la.. da mleh nk g klinik n mls nk mkn ubt
    (byk ‘tp’.. he.he)

  4. April 24, 2010 at 7:36 am

    Mesti banyak duit dlm akaun – boleh debit2 gitewwww
    hehehe

  5. April 24, 2010 at 7:44 am

    oh sudar tukarkah

    last month ade tukar kad nie..
    untuk kali ke-3… alasannya cip xleh nak bace n duit xleh nk kuar.. selamat tukar awal.. kalau tidak outstation ku xberduit la gamaknya

  6. April 24, 2010 at 7:56 am

    Salam..

    Get well soon…

  7. April 24, 2010 at 8:30 am

    eh..aku pn nk tukar kad atm maybank la..mmg dpt debit kad terus n leh pakai as debit kad ke??wauuu..best..kena bayar tak??

  8. April 24, 2010 at 10:09 am

    mintak no pin sekali boleh?

    heheheheh

  9. April 24, 2010 at 10:11 am

    salam tun..

    arab slalu kata kt org sakit..Syafakallah..(Moga Allah sembuhkan penyakitmu)jadi acik ‘naqol’kan apa yg arab slalu kata tu sbg doa untuk tun..

  10. 21 f@izal
    April 24, 2010 at 10:44 am

    Wish u a speedy recovery. Minum air banyak-banyak! πŸ™‚

  11. April 24, 2010 at 12:58 pm

    musim demam sekarang ni…teman dah medical leave on Thursday..

    Nak mkn ubat, rasa boring sungguh..

  12. April 24, 2010 at 1:00 pm

    salam kang TB
    orra loh kok asyik minggat ayyer toh (hehe) umah kawe porra jek baru kan?

  13. April 24, 2010 at 1:42 pm

    Aku tak pandai langsung bayar online ni Tunbegia. Kira kuno betullah. Kang Tun memang orang hebat, semua online. Nikah online ada tak?

  14. April 24, 2010 at 8:09 pm

    moga cepat sihat yaπŸ™‚
    antibiotik abiskan tau..

  15. April 24, 2010 at 8:46 pm

    Debit card yg b`wajah cherry gituuuuu……

    salam Sabtu, TB… Peace!!!
    πŸ™‚

  16. April 25, 2010 at 12:20 am

    salam kawan..
    kawan demam ke? harap2 kawan sudah sembuh degan sebaiknya..

    selamat berblog kembali jika anda sudah sembuh..jgn miss makan ubat yerπŸ™‚

  17. April 25, 2010 at 6:14 pm

    terus sihat tgk duit dah jadi buah ceri:…>>>

    byk duit…debit , debit jgn kredit

  18. April 25, 2010 at 9:56 pm

    kad bergambar ceri? hihi

  19. April 27, 2010 at 9:19 pm

    bank lain tidak berduit la Tun huhu..

    sekadar hiasan menebalkan dompet ku


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: