27
Apr
10

demam baru nak kebah

Gunung Pulai view from infront of Pulai Springs Resort

Weekends lepas memang kena demam. Hari Ahad demam baru nak kebah uallz, tapi pale masih feningg. Nak tidur pun takleh fulakk.

Sebenarnya dah lama haku nak tangkap gambar Gunung Pulai macam diatas bila balik kampung rumah emak dan bapak Tun. Selalunya cuaca mendung, berjerebu dan samar-samar belaka. Tapi ituari (dalam keadaan terhuyung hayang), haku lalu tempat yang sama. Dekat dengan simpang ke Kota Taman Sri Pulai yang dulu-dulu pernah heboh ustaz (Abu Talib Haron) bini sepuluh uoolss. Damn. Dan di simpang traffic light itulah haku pernah kena sondol dengan kenari. Damn. Damn lagikk.

Tengok cuaca memang cerah. Pemandangan gunung pun terang membiru. Berlatarbelakangkan awan dan langit yang sepoi-sepoi bahasa kanns. Sanggup haku berlari-lari (dalam keadaan terhuyung hayang jugakk) ke tengah divider lebuhraya Jalan Pontian – Johor Bahru yang sibuk juga.


44 Responses to “demam baru nak kebah”


  1. 1 Nia
    April 27, 2010 at 12:16 am

    ustaz bini 10? mane mazhab lak tuh.

  2. April 27, 2010 at 1:06 am

    cantik sekali pemandangan gunung pulai itu wahai tunbegia
    **aku agak sulit panggil nama baru ini, sudah terbiasa dengan nama tun yang lama iteww😛

    semoga tun cepat sehat kembali!

  3. April 27, 2010 at 2:37 am

    G. Pulai juga fizikal berada di Johor, tapi kedaulatannya di bawah lindungan negeri Jiran..siap dia org halang lagi org tempatan nak ronda2 petik buah hutan…

    huhuhhu

    sedih kanzz..

  4. April 27, 2010 at 4:10 am

    oh ko org johor rupanya
    jaga kesihatan ya

  5. 12 DrSinga
    April 27, 2010 at 6:46 am

    sungguh merbahaya di tengah2 divider gitu!!!
    lebuhraya?

  6. April 27, 2010 at 6:52 am

    Salam…

    alhamdulillah dah sihat..🙂
    bila nak panjat gunung tu..

  7. April 27, 2010 at 9:20 am

    berhati-hati di jalan raya!😀

  8. April 27, 2010 at 10:00 am

    nasib baik x accident lagi sekali…

  9. April 27, 2010 at 10:42 am

    rugi demam masa weekend, tak dpt mc

  10. April 27, 2010 at 10:46 am

    syok tengok gunung ganang tu..
    biru je pemandangan.. hati pon tenang.. huhu

  11. April 27, 2010 at 12:16 pm

    lari sambil terhuyung hayang, jgn disalah anggap org mabuk dah la..

  12. April 27, 2010 at 12:47 pm

    eh..macam familiar je panorama tu..

    berhampiran UTM..haha

  13. April 27, 2010 at 1:37 pm

    salam….demam2 pun blh berjalan lagi?

  14. April 27, 2010 at 2:06 pm

    salam sahabat..
    suri plk asyik batuk2 je..huhu..
    hope tuan rumah dah sihat sepenuhnya😉

  15. April 27, 2010 at 6:29 pm

    zino pulak baru rasa nak dema.. sok sek sok sek hehe

  16. April 27, 2010 at 7:45 pm

    Uwaaaaa,….. rindunya nak balik Johor… Nida pun bila balik dari Masai (rumah family) ke rumah mertua di Pontian selalu ikut laluan ni… Lama tak jenguk Gunung Pulai, dulu rajin juga berkelah di situ…

    p/s: Tun asal mana ye?

  17. 38 danial
    April 27, 2010 at 9:54 pm

    get well soon…;-)

  18. April 27, 2010 at 10:12 pm

    hai2… salam kembali…
    cerita segar2…cikpingu sgt suke… hehehehehe..
    thanks komen blog cikpingu…
    […]hihihi… gitu laaaaa….

  19. May 7, 2010 at 5:06 pm

    cerita tentang 4 n 10 teringat ayah kita kata kat seseorang tu… 20 pun boleh tapi yg kekal 4 cherr…. is is is…

  20. May 7, 2010 at 5:17 pm

    insaff kanns, tp rela ke kalo 4? kahh

  21. July 14, 2010 at 9:44 am

    bro…ada ralat sket kt entri ni… tu taman perumahan org tua saya tu…. actually nama dia taman sri pulai, bukan kota sri pulai…

    pasal isu ustaz bini 10 tu.. siyes sy xtau… huuuhuuhuhuhu… ni baru tau!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: