29
Apr
10

breaking into my own house

sunset view from my new balcony
yesterday, 28th April 2010, at 7.13.06pm

Alhamdulillah. Semalam haku dah gi rumah lelong nombor 2. Kondominium yang dulunya diduduki makjande anak tige.

Good News: makjande dah takde, kuar dengan labu-labunya.
Bad News: tak sempat nak usha makjande. ;-P

Petang semalam pas haku tau makjande dah kuar, haku pun sepantas kilat pecah masuk (dengan bantuan mamat kedai kunci lorr). Tengok keadaan rumah memang cantik – haku amat bersyukur. Cuma barang-barang masih bersepah. Banyak benda kena uruskan. Buat masa nih, haku cuma plan nak panggil cleaner bersihkan rumah dan mungkin haku nak cat semula.

Pascanota: Haku dah buat e-filing. Esok last day.😉

Sembang pagi Khamis. Salam sayang buat kengkawan semua lah.


64 Responses to “breaking into my own house”


  1. April 29, 2010 at 8:23 am

    Ha..ha..ha..org pertama komen ni…. berjaya juga

  2. April 29, 2010 at 8:24 am

    tak reti nak beli rumah lelong
    takut…

    salams…

    • April 29, 2010 at 8:28 am

      beli rumah lelong nih risiko tinggi macam beli barang 2nd hand, macam kawen dengan janda/duda (oops), nasib badan dapat yang baik ke tak baik ker, kanns

  3. April 29, 2010 at 8:30 am

    Whoaaaaa..nice view…!

  4. April 29, 2010 at 8:30 am

    salam tun bahagia,

    tun,itukah ‘mungkin 2, 3 atau 4’?
    ————————————
    INI IKLAN
    larang sang kancil kpd sang monyet, “Jangan monyet, jangan!”
    “Aku tak kira, aku nak juga” sang monyet menerkam ke pokok lada & ngap!
    “pedasnya!”
    ————————————
    DI ATAS ADALAH IKLAN SEMATA2

    • April 29, 2010 at 8:32 am

      mungkin juger tidak, kehh
      =============
      INI IKLAN
      ada 2 ekor tikus, berlari-lari atas meja makan, tetiba dua-dua tjatuh dalam mangkuk penuh sup, 1 mati kelemasan, 1 lagi berusaha sedaya upaya berenang-renang ke tepian mangkuk dan akhirnya selamat, maksudnya tidakkah ko bersyukur dapat komen blog haku arini? kahhh
      ————————————
      DI ATAS ADALAH IKLAN SEMATA2

  5. 11 wan
    April 29, 2010 at 8:54 am

    boleh perincikan lagi tak tentang makjanda tu…

  6. April 29, 2010 at 9:41 am

    jannda jelita sangat la kanns…

  7. April 29, 2010 at 10:20 am

    bagus la, takyah masuk court mintak order kasi pindah…

  8. April 29, 2010 at 11:33 am

    Boleh jadi macam Azizi ali ni. Semoga berjaya.

  9. April 29, 2010 at 11:41 am

    Salam…

    camner pecah masuk…pakai kapak ker..:)

  10. April 29, 2010 at 11:56 am

    Lps nie…perah otak la pulak…fikir cam ne nak hiaskan rmh tu….view dah cantik…hiasan dalaman mesti lah stylo..

  11. April 29, 2010 at 12:20 pm

    salam Tun..

    kenapa x usharr akk jannss tu awal2…. hik

  12. April 29, 2010 at 12:27 pm

    wahh cantiknya pemandangan ika suka sangat..

    thanks sbb sudi komen entry kite =)

  13. April 29, 2010 at 12:33 pm

    TB,

    aik..
    ada hati nak usha mak jande ke ?

  14. April 29, 2010 at 1:06 pm

    siapalah itu makjande? kedengaran mirip nakjaDimande
    hahaha..

    btw foto tu cantik sangat,

    • April 29, 2010 at 1:09 pm

      yep, jangan keliru ya bundo, kedengarannya sama, tapi nggak serupa, bundo kan masih ada suami gituh?

      thanx bundo, sudi mampir di blog haku yang takde ape2 ini.. hahaha

  15. April 29, 2010 at 2:41 pm

    nice view gak…nnt nk beli umah lelong aku blaja ngn mu sifu

  16. April 29, 2010 at 2:48 pm

    blogger tun sekali nie layanns le…makasehh.

  17. April 29, 2010 at 3:02 pm

    cantik view ni..tp mcm pernah ku lihat..macam kat bukit permai ja pemandangan dia

  18. April 29, 2010 at 3:36 pm

    cadang nak menetap di rumah itu ke atau disewakan? Cantik view kat balkoni iteww…

  19. April 29, 2010 at 4:18 pm

    salam,
    ish…baru aku jumpa blog kau…

  20. April 29, 2010 at 4:55 pm

    makjanda namanya. ada tak sehangat rozita che wan

  21. April 29, 2010 at 5:23 pm

    salam ziarah……….subhanallah…..cantik pemandangan……..

  22. April 29, 2010 at 5:27 pm

    salam..
    alahai makjanda..sabar jelah..ragam manusia mmg ada pelbagai bentuk..

    tanpa mereka jua tentu dunia sepi gak..huhu

    jemputlah ke blog saya😉

  23. 51 zaren
    April 29, 2010 at 10:44 pm

    salamm kembali tunbegia;

    trimas sudi melawat blog yang tak seberapa tu

    mak janda pigi, anak dara mari, mungkin?
    ;p

  24. April 30, 2010 at 1:52 am

    oh ok, dh ada tips di situ; baca jom2lelong. tq

  25. April 30, 2010 at 8:47 am

    Selamat masuk ke rumah baru, sya aje yg tak dapat kunci lagi nih

  26. May 3, 2010 at 11:52 am

    tahniah tun dapat body (rumah) yg elok2 jua.. huhuhuhu

    erk! boleh maza lepak sambil minum kopi sama-sama kat kondo en. Tun yg baru itu, voleeeyyy?

    hehehhhe

  27. May 4, 2010 at 12:58 pm

    he…23x mak janda tue menarik ke sampai rugi xdapat tengok he..23x

  28. 63 F@izal
    May 6, 2010 at 8:03 pm

    Nice view bro. Kat mana nih?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: