30
Apr
10

bye bye now

kalau roboh kota melaka,ย  papan di jawa hamba dirikan
Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak, Kuala Terengganu (24/9/09)

Ini adalah entri terakhir Tun. Sedih kan.

Entri terakhir haku bulan ini. Timakaseh pada kengkawan yang sudi jenguk2, layan2, komen2 kat blog haku yang takde apa2 nih. Haku juga mohon maaf kalo ada tersilap kata terkasar bahasa sehingga menyinggung perasaan uooolss. Walaupun baru tiga bulan lebih haku memblog disinih, tapi rasanya macam kita dah kenal bertahun-tahun lamanya kan. Kannns.

Sambil haku nak pantun lah sikit.

pucuk pauh delima batu..
anak sembilang ditapak tangan;
sungguhpun Tun jauh behibu batu .. (jauhlah sangat kanns)
hilang dimata, dihati uooolsss jangan..

Salam ingatan dari Tunbegia tuk kengkawan semua lah. Bye bye now.


102 Responses to “bye bye now”


  1. April 30, 2010 at 12:17 am

    adakah sama macam blog dulu itew??hehe

  2. April 30, 2010 at 12:44 am

    salam…..
    entry terakhir??
    lps ni nk kemana plk? dh x berminat nk memblog dh ke?

  3. April 30, 2010 at 1:41 am

    loorr ingatkan nk pencen blogging..hehe
    salam kenalan๐Ÿ™‚

  4. April 30, 2010 at 4:52 am

    Negeri kite ni. Mujur tak ada orang masa stadium tu runtuh…Siapa si comel yang didukung itew?

    psst..email dah reply.๐Ÿ™‚

  5. April 30, 2010 at 6:21 am

    Kenapa begitu cepat. 3 bulan aje. Apa pun selamat menjalani kehidupan seharian yang lebih santai. Jika ada keinginan kembali le berblogging.

  6. April 30, 2010 at 7:54 am

    sedih sangat la kanns…

  7. April 30, 2010 at 8:29 am

    Wah sekali lagi jadi org pertama…yehooo…. dah namapk muka skang ni..selalu tak nampak..

  8. April 30, 2010 at 8:37 am

    nk blk kg la tewwww

    slamat blk kg uolsss

  9. April 30, 2010 at 8:40 am

    Salam TB….

    Pegi makan hangin la tuuuuuuuuuuu…….
    ๐Ÿ™‚

    Take care ye, TB.

  10. April 30, 2010 at 8:48 am

    latar belakanG yang sangat menarik ; )

  11. April 30, 2010 at 9:24 am

    saya menyimpan citaยฒ nak bergambar di stadium runtuh!

  12. April 30, 2010 at 10:43 am

    tun aku kdg2 suka baca blog ko sempoi je beb gmbr2 ko pun meletop gitu. caiyok laa

  13. April 30, 2010 at 10:53 am

    Jangan berhenti menulis tau…๐Ÿ™‚

    p/s: mak saya di Taman Kota Masai (jalan Kuini)
    rumah mertua di Ayer Baloi

  14. April 30, 2010 at 11:05 am

    stadium KT tu kawan saya pun salah sorang engineernya. ingat masa outstation ke kt 2006, dia bawak pusing ke sini lepas amik saya di airport.

    salam hari jumaat!

  15. April 30, 2010 at 11:09 am

    tak sabar nak tunggu entri pertama bulan depan, esok la kan? ;p.

  16. April 30, 2010 at 11:19 am

    Salam…hai-hai…bye-bye…ingatkan dah tak nak berblog dah…rupanya….yg terakhir utk bln nie…

  17. 35 wan
    April 30, 2010 at 11:38 am

    belum pernah ku terasa sedih sebegini…sedih sangat la kaannss

  18. April 30, 2010 at 12:37 pm

    pucuk pauh delima batu
    tun nak pergi ke mana tu ?

  19. April 30, 2010 at 2:41 pm

    org pertama… hehehe… tinggal bulan april, welcom bulan may…semoga bulan mendatang beri beribu juta kemanisan dalam hidup…

    http://www.jom2lelong.blogspot.com

  20. April 30, 2010 at 2:42 pm

    org 1st.. selamat tinggal bulan april, welcom bulan may… semoga bulan mendatang membawa seribu juta kemanisan dalam hidupp…aminn

    http://www.jom2lelong.blogspot.com

  21. April 30, 2010 at 4:49 pm

    salam kawan..
    huhu sekejap jer dah penghujung bulan..

    begitulah masa begitu pantas berlalu..usia pun makin meningkat..
    terima kasih jua teman sebab selalu singgah di blog CAHAYA CINTA.

  22. April 30, 2010 at 5:13 pm

    uikssss…ingat ke dah nak stop berblog…he he he…

  23. April 30, 2010 at 5:59 pm

    Gambo Tun ke tu? Wahh..macho juga..

  24. April 30, 2010 at 6:31 pm

    bulan mei pula akan tiba.. salammmm dari haku. =)

  25. April 30, 2010 at 9:40 pm

    salam incik…
    suke mem blog.. suke lah membace…
    hehehe…:)

  26. April 30, 2010 at 10:02 pm

    terakhir? hah..napernye?

  27. May 1, 2010 at 5:37 am

    sempat bergambar dengan stadium gong badak yang runtuh tu? mmg dlm kenangan..sesama la kita bermaafan ya..

  28. May 1, 2010 at 8:51 am

    salam..tb..jgn diucap selamat tinggal..hehehhe..seronok melayan celoteh tb..

  29. 59 danial
    May 1, 2010 at 9:28 am

    hej! tun…bye2 and see you next month…;-)

  30. May 1, 2010 at 5:02 pm

    Salam Tun,
    La..baru nak jenguk rumah, Tun dah ucap bye..bye..
    Nak bawak diri ke mana, nak sembunyi duduk diam-diam kenapa..
    Baru nak bersilaturahim dgn sesama anak Johor dlm blog, tuannya dah undur diri..
    Mungkinkah untuk sementara atau selam-lamanya..

  31. May 1, 2010 at 6:18 pm

    ::: salam bro thunbergia.. saya baru singgah sini tapi bro dah nak tutup ker WP nih? kenapa pula ya? apa2pon terima kasih kerana komen di blog saya [huhu] baru hari ni update. minta maaflah kalo terlambat balas komen. lawa jugak ya gambar di atas ni.. [huhu] walopon latarnya stadium yg roboh, tapi still saya lihat menarik. jauh jugak bro berjalan, ataupon bro ada kaitan dgn negeri terengganu? dari catatan komen bro di blog saya, nampaknya mcm bro dah biasa dgn area johor terutama di selatan johor. ada kaitan jugak yeh? [huhu] saya harap bro teruskan blogging dgn gambar2. hebat jugak bro ambik gambar & editing.. blog pon nampak smart! keep in touch bro! thanks alot for everything..

    ~ ReActivate๐Ÿ™‚

  32. May 1, 2010 at 9:16 pm

    Salam TB,
    Selamat bercuti…

  33. May 2, 2010 at 12:41 am

    cantik2 gambar kamoo..guna widw lens?..suka sy tgk.
    xmo ar suggest zikri nk adik..uwaaa
    salam ziarah,

  34. May 2, 2010 at 5:16 pm

    bila dah roboh kena lah bina balik.. dan berhati2 jangan sampai roboh lagi nanti org akan kata pisang berbuah dua kali hehe

  35. May 2, 2010 at 11:47 pm

    entry terakhir bulan April bukan berarti entry terakhir selamanya kan, ditunggu kelanjutannya
    salam

  36. 73 DrSinga
    May 3, 2010 at 6:22 am

    take care.
    we will miss u.๐Ÿ˜ฆ

  37. May 3, 2010 at 11:45 am

    aderkk…

    berpndah mana lak lepas ni.. huhuhuhu

  38. May 3, 2010 at 5:13 pm

    jgn lupa balik sini. babai

  39. May 3, 2010 at 6:44 pm

    i’m d 1st ker??? isk igtkan nk stop blogging pulak dah…saspen jah…
    ok c u next month insyaAllah..(wajah tun ke tu???)

  40. May 3, 2010 at 7:06 pm

    adoii ayat x tahan macam nk tutup blog je….

    Laman ditanam si pohon rhu
    Laman istana berbelok belok
    biar pon jauh beribu batu
    jauh dimata dekat di blog

    ahaiiii…. cm x jadi je pantun ku hahahhaha…
    selamat berblog…

  41. May 4, 2010 at 6:10 am

    salam..ingatkan bye..bye..tak nak menulis lagi..rupanya terakhir untuk bulan april aje..teruskan la..

  42. May 4, 2010 at 6:32 am

    kjp je dah habis bulan kan~

  43. May 4, 2010 at 9:24 am

    Ini dah masuk bulan baru. Saya nantikan n3 baru dari TB.

    Rajin TB melawat serata tanahair. Kalau ke Jln Enggang jgn lupa roger saya. Kita pergi minum teh tarik. Boleh borak2. ngeee

  44. May 4, 2010 at 12:34 pm

    salam tun. Ni bye-bye terus ke ni?

  45. May 4, 2010 at 12:56 pm

    yup la… rasa cam bertahun kita mengenali huhuhu

    nie bro nk beli pantun Thun huhu

    walaupun jauh berbatu-batu
    masih dekat juga dihati
    ingat juga bro yang sati
    insya’lah kita berjumpa nnti

  46. May 4, 2010 at 1:53 pm

    Kenapa terlalu awal bersara dari berblogging TB??? Aku dah hilang seorang kawan..Sedih rasanya..

  47. May 4, 2010 at 10:38 pm

    yang digendong itu si yaasir kanns?๐Ÿ˜›

  48. May 5, 2010 at 12:02 am

    Salam,
    Maaf saya malah tertarik dengan foto sikecil yang digendong, jadi ingart rumah.

  49. May 5, 2010 at 3:11 pm

    Hai bye-bye ni nak ke mana pulak?… Alaah sekarang ni kan dunia tanpa sempadan, pi tang mana pun masih boleh berkomunikasi… jangan putuskan siratulrahim sesama insan…

  50. May 6, 2010 at 1:40 pm

    Salam.
    Jazakallahu khair kerana ziarah.

    p/s: Gambar serius menarik! Mantap!
    Wassalam.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: