06
May
10

raja masai dah jadi raja lelong

Hibiscus rosasinensis infront of my first lelong house

Rumah lelong nombor satu (gambar diatas) masih for sale. Sudah haku ekslusifkan pada sorang ejen saja. Supaya rumah lebih terjaga.

Rumah lelong nombor dua sedang giat dibersihkan. Haku memang nak tinggal kat sini dan sewakan bilik-bilik yang lain. Kerja-kerja renovasi yang tidak keterlaluan (mostly painting works) masih berjalan. Sekang tengah pilih kain langsir Cik Kiah dan perabut yang murah-murah saja.

Bank pertama sudah start bayar last month. Bank kedua semalam tengah-tengah malam buta officer pompuan calling2 soh bayar loan ‘dengan kadar seberapa segera’ siap bagi nombor akaun yang baru lagikk.  Kalo orang tengah beromen nak terpancut leh terbantut oke.

Pascanota: untuk yang pertama kali datang ke blog haku yang takde apa2 nih, haku cuma nak terangkan (dengan jelas). Sebenarnya haku baru beli 2 rumah lelong nih. Yg nombor satu haku nak jual balik. Yg nombor dua haku nak duduk oke. Dan ini bukan blog gay atau maknyah. Tq.

Sembang hari Khamis malam Jumaat. Salam sayang buat kengkawan semua lah.


42 Responses to “raja masai dah jadi raja lelong”


  1. May 6, 2010 at 8:23 am

    agaknya IE ketinggalan kot ..
    kat mana yg nak dilelong tuu ?

  2. May 6, 2010 at 8:44 am

    toke hartanah! semoga lebih berjaya!
    kalau ada tanah lebih² kasik kengkawan sorang sekampit🙂

  3. May 6, 2010 at 8:55 am

    dah mcm lelong.com.my dah ni..he..he..he..

  4. May 6, 2010 at 9:00 am

    TB,

    wwuit, sensored..

  5. May 6, 2010 at 9:22 am

    Demi pelaburan masa depan, kanzzz.. hehehhe

    tahniah en.Tun

  6. May 6, 2010 at 9:33 am

    cantik bunge raya tu…boleh buat mandi bunga tak?

  7. 13 wan
    May 6, 2010 at 11:05 am

    officer pompuan??? bayar loan tgh malam??? dgn kadar segera??? terxxxxxx??? boleh elaborate lagi tak tun??….volleyy kannnss

  8. May 6, 2010 at 11:34 am

    hi tun, cantiksnya bunga raya tu… pokok bungaraya kat halaman rumah arwah mak dah lesap.. ayahku dah tebas pokoknya.. punyalah I frust! nanti I buat n3 pasal ni lah..

  9. May 6, 2010 at 12:23 pm

    Salam..

    Ada bunga raya kat sini..🙂

  10. May 6, 2010 at 1:02 pm

    salam tun
    sorry sorry, hamba tertinggal ketapi….kenapa nak lelong rumah tu??eh kat mana tu? tanya je…hikhik nk beli tk mampu den

  11. May 6, 2010 at 1:25 pm

    Dear Tunbegia,

    thank for dropping by… nice blog.. saya dah letak ur link… nice to meet you..

  12. May 6, 2010 at 2:00 pm

    salam tun,

    abg tun pandai pantun cina x…?

  13. May 6, 2010 at 2:57 pm

    berapa mau jual ni?

  14. May 6, 2010 at 4:30 pm

    wohhhh…

    ai baru dua 3 kali mai, kena sound “bukan blog gay dan mak nyah” ke???

    yu ckp kat ai ke?? kataku terasa sorang2… ngeh3

    bab beli langsir dan perabot itu sgt mengujakan didengarrrrrrr…. owhh…. kalo la bajet ada 80juta dlm ekaun, haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…😀

  15. May 6, 2010 at 5:58 pm

    tetiba cm segan je bace entry ni ..auwww😛

  16. May 6, 2010 at 6:12 pm

    Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami
    […]

    uuuuhhh leloglelong beli jual… jual beli….

    eeeeemmmm pasaran hartanah sekarang ni agak lembab skit… coz aku ade nak beli umah orang namun bank tak berapa nak bagi pinjam lah…. tak leh loan penuh…. uhhhhh nak kena cari duit top up lah ….. namun tak mau putus asa nak gak umah kedua tu…

    beb jual beli umah lelong ni ade risiko tak???????

  17. May 6, 2010 at 6:42 pm

    Salam…

    Adeiii.. sakit perut saya gelak baca n3 ni… penuh kelucuan dan 18sx..haha. Nanti bolehlah saya jengah rumah ni, tapi kena tunggu saya balik Masai dulu ler..hehe

  18. May 6, 2010 at 8:04 pm

    kat mana lokasi umah ni tb…bpa tb letak harga…l nak jd broker blehhhh….

    • May 6, 2010 at 8:09 pm

      kan haku dah tulis tuh – “haku ekslusifkan pada sorang ejen (broker) saja. Supaya rumah lebih terjaga.”

      btw, apasal susah nak komen blog u tawww???

  19. May 7, 2010 at 8:43 pm

    umah lelong tu xnak buat umah sewa ke? area mana? huhuhu..

  20. May 7, 2010 at 11:02 pm

    Macam nak belajar je macaman Tunbegia buat duit. Kena bawak ayam putih ke?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
May 2010
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

yang lampau


%d bloggers like this: