Archive for May 15th, 2010

15
May
10

kenapa tukar identity

No Reason. Thank you.

Semoga kita sumer leh jadi rakan-rakan siber yang baik-baik uoools.
Jangan tikam-tikam bakang oke.

Sembang petang Sabtu. From Tun with love lah.

15
May
10

my best tenant in the world

The Gingerbread Man or Gingy, as he is better known, is a talking cookie from the Shrek series. And Gingy is confirmed to be in Shrek Forever After.  (unrelated story)
McDonalds Restaurant, next to Carrefour Tebrau, Johor Bahru

Haku nak citer pulak pasal rumah murah flat (sebelah IOI Mall) yang haku sewakan. Sebenarnya sudah hampir 2 tahun penyewa itu duduk. Sejak Mei 2008, haku cuma jumpa sekali. Masa mula-mula datang nak menyewa.

Pastu tiap-tiap bulan dia akan masukkan duit sewa dalam bank. Selalunya 22 haribulan. Memang haku selalu check akaun bank haku (takkan haku nak check akaun bank uncle Kamal pulakk kanns). Tak payah haku terhegeh-hegeh kejar macam penyewa-penyewa lain. Tapi masalahnya haku dah setahun tukar nombor handset. Dan haku tak jumpa nombor telefon dia pulak.

Ituari haku ada datang tengok rumah flat sewa tuh. Memang tertutup rapat. Dia dan bini dia takde kat umah. Makcik jiran yang tinggal kat tingkat bawah pun kenal dia. Haku tinggalkan saja nombor handset haku atas nota dan selit bawah pintu depan.

Tiga hari tiga malam baru dia telefon haku balik. Kami berbalas sms. Nampak macam oke.

Kalaulah semua penyewa-penyewa rumah kat Malaysia nih macam Edri tuh, memang bahagia kan.  Walaupun team badminton negara tewas malam tadi dan meneruskan kemarau panjang untuk merampas kembali Piala Thomas.




Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
May 2010
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

yang lampau