Assalamualaikum.

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit.  Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.

Haku bukan kerabat diraja. Tun juga bukan gelaranku. Juga bukan seorang doktor. Tidak pernah menjadi perdana menteri malaysia. Haku mendapat inspirasi nama ‘tunbegia’ daripada bunga ‘thunbergia laurifolia’, ataupun bunga trumpet.

Ini adalah blog pertamaku. Banyak untuk dipelajari. Banyak juga untuk diceritakan. Dan banyak untuk dijadikan sempadan.

You think you know me but you have no idea. Oleh itu, silalah memberi komen secara berhemah.  Terimakasih dan wasalam.


Disclaimer: This is my personal weblog. The content within it is exactly that – personal. The views and opinions with this Blog represent my own and not those of people I am affiliated with unless stated explicitly. My views of 5 years or 5 minutes ago do not necessarily reflect my views right now. My thoughts and opinions and viewpoints will change as I learn more and develop my understanding of the things I am blogging about. I consider this a necessary consequence of having an open mind. I reserve the right to allow my viewpoints to evolve and to change my thoughts viewpoints and opinions over time without assigning any reason.

78 Responses to “Tentang Tunbegia”


  1. 1 intanying91
    May 26, 2009 at 3:49 pm

    jiwangnya… 😛

  2. May 26, 2009 at 4:51 pm

    er siapekah anda? (:
    skrg blog mi0wkuyut itu tidak digunekan lagi.
    teehee~😀 sudah lame berpindahan.

  3. 3 hilwanurnadwa
    May 27, 2009 at 12:08 am

    saya suka bunga kuning ni, baru kejap tadi saya bermain bunga ini bersama adik sepupu saya.. hehe

  4. April 3, 2010 at 8:13 pm

    i love bougainvilla.(tiba2)
    heheh

  5. 5 Tie
    April 8, 2010 at 7:57 am

    Hmm… rasa macam pernah kenal.. tapi di mana, ya ?

    You pernah blogging ke sebelum ni ? Corak penulisan dan karektor you macam sama dengan seseorang yang pernah blogging dulu. Cuma dia dah henti blogging tanpa memberitahu sebab. Dia tu popular gak,ramai peminat… sayang entah di mana dia agaknya…..

    Tak pe laa… selamat berblogging🙂

  6. April 8, 2010 at 10:29 am

    salam kunjungan balas tunbegia ;))
    sangat menarik blog anda..
    happy blogging

  7. April 9, 2010 at 2:25 pm

    Salam tun,
    i love reading your writings every now and then. i guess it would be great if i can be you follower but unfortunately there’s no link to be follower here.

  8. April 15, 2010 at 9:21 am

    thnaks sebab baca blog sy… Menara Aqabah dah siap…🙂
    maybe lagi 2 minggu sy balik PG tok konvo, boleh la tengok.. heheh…

  9. April 19, 2010 at 12:19 pm

    salaam singgah,
    tun, canteks2 gambar kat blog tun nih..

  10. April 19, 2010 at 12:23 pm

    Salam ziarah,

    Nice blog Tun..sy pun suka tgk gambar2 guna kamera mahal nih..hehe….

  11. April 19, 2010 at 12:24 pm

    jemputlah ke blog cahayacinta..

  12. April 19, 2010 at 9:52 pm

    ah! not fair! kenapa saya tidak perasan tB dah tukar ke wordpress?!!! huhu.

  13. April 20, 2010 at 8:08 am

    t’kasih sudi ziarah blog sya yg merapu carca saje, suka dengan koleksi blog ni..teruskan kira hebat dah 99en3,w/pu baru tahun ni bermula…;p

  14. April 20, 2010 at 8:09 am

    Salam TB…..’

    Fuhhhhhhh, finally I sampai jugak kat “rumah” baru you ni.
    What a long journey !!!!!!!!!!!

    Nanti I akan tempek ur new URL (wordpress) ni kat my blog.

    🙂

  15. April 20, 2010 at 9:32 am

    salam, thanks dtg blog😀

    eh gamba atas lawa la! great job😀

  16. April 20, 2010 at 2:47 pm

    Wah..cantik2 gambar di log ni. Rajin2 lah update. Boleh gak tumpang baca dan tenguk gambar. Thanks for your visit to my fp.

  17. April 20, 2010 at 2:48 pm

    bagus..yg penting blog pn kena ikhlas..

  18. April 20, 2010 at 2:49 pm

    salam kenal thunbergia

  19. April 20, 2010 at 2:55 pm

    salam kenal jgk….tq sudi singgah!

  20. April 20, 2010 at 2:56 pm

    Salam ziarah dan tahniah! terima kaseh kerana berkunjung ke blog saya………

  21. April 20, 2010 at 3:41 pm

    hai…salam kenal,

    selamat berkarya!!~~♥ ♥ ♥

  22. April 20, 2010 at 3:42 pm

    salam ..teruskan usaha menjadi blogger tegar..jangan putus asa..

  23. April 21, 2010 at 8:17 am

    Salam kenal. Selamat berBLOGGING…

  24. April 21, 2010 at 3:47 pm

    Inilah satu peringatan […]

  25. April 23, 2010 at 5:09 pm

    hmmm… macam kenal lah tuan blog ni. […] hehe

    (maaf kalu tersilap yer)

  26. April 24, 2010 at 1:21 pm

    ah ya.. aku pun serasa kenal dengan pemilik tulisan dan foto-foto bagus ini.

    aku kehilangan satu sahabat dari seberang
    tapi sudah dapat pengganti satu lagi, tunbegia
    salam kenal🙂

  27. April 24, 2010 at 7:08 pm

    saya dah jumpa!! ini dia!!

    selalu datang beri komen kat blog.. tapi x jumpa2 blog!

    TQ singgah!

  28. 35 danial
    April 27, 2010 at 9:44 pm

    hej! […] it’s also know as alamanda…welkome back to blogging world!😉

  29. 36 danial
    April 27, 2010 at 9:45 pm

    ooppppsss…typo: know = known

  30. April 28, 2010 at 3:37 pm

    salam kenal,salam ziarah

    nice page

    kat pejabat saya pon same awak tube kena blocked😥

  31. April 29, 2010 at 12:58 pm

    thanks sbb sudi komen entry kite =)

  32. 40 achik
    April 29, 2010 at 1:00 pm

    salam.. tumpang lalu..

  33. April 29, 2010 at 1:01 pm

    emmmm salam perkenalan dari kami… thanks da visit my blog….

  34. April 29, 2010 at 1:02 pm

    salam encik tun.. ingatkan daripada golongan hawa… rupanya sama kita ahaks..

  35. April 29, 2010 at 1:04 pm

    hai2… salam kembali…

  36. April 30, 2010 at 12:21 am

    Tun,
    i really like ur blog, very nice & u’ve a gud idea. Come & visit me lah pulak…

  37. May 3, 2010 at 12:34 am

    membalas kunjungan sebagai tanda terima kasih dan penghargaan😉 oh, sy juga pernah memiliki blog dn menggunakan nama gelaran bunga. dr bunga hydrangea, sy guna gelaran hydrangealady.. tapi blog itu sudah mati sy kuburkan.. hehe😉

  38. May 5, 2010 at 7:37 am

    salam perkenalan, dan terima kasih kerana sudi singgah. Menarik blog sdr.

  39. May 6, 2010 at 2:09 pm

    salam kenal..tq sbb sudi singgah kat
    uma kite yang x seberape tu ye..;)

  40. May 6, 2010 at 11:50 pm

    welcome back bro… dari gaya penulisan, macam dapat di agak sape… tapi lepas tengok kawasan yang pernah dilawati, lagilah meyakinkan bahawa awak ler orangnyer… owh, dagang pak malau…. hehehe…

    nampaknya, dah angin baru ni… ada ke miri lagi ker? any new project presentation (PDMS)? betolkan tekaan hamba?

  41. May 7, 2010 at 3:56 pm

    Tunbegia… blog ini menarik… ayat yang tidak panjang… ada foto menarik, membuatkan saya teringin sangat memiliki DSLR terutamanya nikon d90. tapi apakan daya…. compact camera ajer yang mampu. hik hik hik. wa cau dulu….

  42. May 7, 2010 at 8:41 pm

    nice blog…simple n interesting..

    salam ziarah..thks singgah blog aku..=)

  43. May 13, 2010 at 6:41 pm

    nice blog. thanks for visiting my blog too.

  44. May 13, 2010 at 9:31 pm

    Salam Tun… suka bunga-bunga jer ke? Tak suka ke baca novel? Ziarahlah teratak nekcun… ada buku baru… harap dapat sokongan kekawan… hehehe…

  45. 56 نورنانا
    May 19, 2010 at 7:32 am

    yak a au~

  46. May 19, 2010 at 7:34 am

    salam
    tun begia semoga behgia
    jengukan ja.

    sula tukar ka

  47. 58 RasaHatiku
    May 19, 2010 at 7:35 am

    salam sejahtera.

    TQ

  48. May 19, 2010 at 7:36 am

    Salam kenal, terima kasih ke blog saya.🙂

  49. May 19, 2010 at 7:37 am

    My first comment at your blog after your many2 comment kat my blog.
    Happy Weekend.

  50. 61 Fa
    May 19, 2010 at 7:38 am

    Boleh buat homestay kot!

  51. May 19, 2010 at 7:40 am

    memang betul tu semoga negara bertambah aman,

  52. May 19, 2010 at 7:40 am

    selamat hari jururawat.

  53. May 19, 2010 at 7:41 am

    minum air campur2 kot…

  54. May 19, 2010 at 7:42 am

    wallah..sungguh tenang jer tgok..

  55. May 19, 2010 at 7:42 am

    Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami

  56. May 19, 2010 at 7:44 am

    Salam singgah n ziarah..

  57. May 19, 2010 at 7:45 am

    tq sudi singgah blog saya..
    menarik blog ni.saya suka

  58. May 19, 2010 at 7:46 am

    opss.. salam ziarah kembali..

  59. May 19, 2010 at 7:47 am

    Salam kenal. Thanks for visit us…

  60. May 24, 2010 at 12:42 am

    Dear Tun, I hope you can link your blog to my blog

  61. June 13, 2010 at 11:53 am

    salam ziarah…🙂

  62. 76 mamakmuda
    June 25, 2010 at 10:55 am

    Salam…… Aku sgt tertarik ngan blog ko bang… Realy sweet…gtuuu….
    Ko solo ke bang? Nmpknye kite srupa….tinggal pon sensorg…. Memang menarik blog ko!! Maaf…kerna izin aku singgah n skodeng blog ko…

  63. 77 cta
    July 6, 2010 at 3:57 am

    Salam; Aku sgt tertarik ngan blog ko bang; Realy sweet gtuuu.Memang menarik blog ko!!

  64. October 8, 2010 at 4:41 pm

    Hi,post ne memang berguna bagi newbie seperti saya,thank pada tt


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
December 2016
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

yang lampau


%d bloggers like this: