19
Apr
10

jalan leboh ampang

end of the main road
Jalan Leboh Ampang, 50100 Kuala Lumpur

Jalan Leboh Ampang, di penghujung Jalan Ampang menjadi nadi kehidupan haku di Kuala Lumpur. ‘Nadi’ sangatlah kanns. Tapi sekurang-kurangnya seminggu dua kali haku akan limpas jalan ini.

Dalam masa bertahun-tahun perjalanan haku disini, haku pernah sekali ditahan dan disaman polis di tengah malam buta. Tapi bukan kerana haku merempit atau mendrift ditengah malam, tapi gara-gara menyeberang dari Puduraya susur Jalan Tun Perak jerr. Sampai sekarang haku belum bayar saman itu.


46 Responses to “jalan leboh ampang”


  1. April 19, 2010 at 9:14 am

    salam..

    cepat pi bayar samanπŸ™‚

  2. April 19, 2010 at 9:28 am

    salaam singgah,
    tun, canteks2 gambar kat blog tun nih..

  3. April 19, 2010 at 9:44 am

    tap pe kann abg tun pemandu berhemah….

  4. April 19, 2010 at 10:13 am

    nampak orngye slow n stady je…tak giteww

  5. April 19, 2010 at 10:13 am

    Abg tun tukaq URL tak bg tahu…ingatkan sibuk sampai takde entry baru…he..he..he..

  6. April 19, 2010 at 11:01 am

    Leboh Ampang.. tempat maza bayar hutang juga.. huhuhu
    lebur duit maza bulan-bulan lorrr…

  7. April 19, 2010 at 11:34 am

    Tie tak pernah ke sana. Kita dah lama dok kat ulu ni..πŸ˜›

  8. April 19, 2010 at 11:37 am

    surat saman tu wujud lagi ke? takpe baru sekali jer kena saman..avaikan jerπŸ˜€

  9. April 19, 2010 at 11:56 am

    kawasan ni sesaaaakkk

  10. April 19, 2010 at 12:48 pm

    Salam..

    Hehe…memori kena saman la ni…πŸ™‚

  11. April 19, 2010 at 2:09 pm

    asik pindah je, tensen ah

  12. April 19, 2010 at 2:58 pm

    hai tunbegia..jgn tak bayar saman, nanti polis cariiii..

  13. April 19, 2010 at 5:06 pm

    ni amik gambar pakai dslr ke nih…?

    .

  14. April 19, 2010 at 6:17 pm

    TB buat apa kat Leboh Ampang tu? Pergi bank simpan duit ke? hehehe

  15. April 19, 2010 at 8:40 pm

    err start tahun depan, sape yg tak bayar saman, tidak dibenarkan berjalan2 di KL..

  16. April 19, 2010 at 10:50 pm

    Salam TB…..’

    Fuhhhhhhh, finally I sampai jugak kat “rumah” baru you ni.
    What a long journey !!!!!!!!!!!

    Nanti I akan tempek ur new URL (wordpress) ni kat my blog.

    πŸ™‚

  17. April 20, 2010 at 1:46 am

    Tun,
    Tok Bandar dah kaya sebab tu dia tak nak kutip saman kamu tu lagi…

  18. April 20, 2010 at 1:17 pm

    Wah..cantik2 gambar di log ni. Rajin2 lah update. Boleh gak tumpang baca dan tenguk gambar. Thanks for your visit to my fp.

  19. April 20, 2010 at 2:28 pm

    salam,

    tahniah dah 99 kans

    =p

  20. April 20, 2010 at 7:02 pm

    pakcik dalam gambar tu tgk ape ek…ada awek kat situ kot..hehe

  21. April 23, 2010 at 5:03 pm

    patutlah polis tak dapat bonus tahun ni,kamu belum bayar saman lagi rupanya.hehe

  22. April 27, 2010 at 9:03 pm

    15 tahun lalu, kat lebuh ampang tu lah tempat aku turun & naik bas mini utk balik & pergi kerja..kebetulan opis aku dkt Jalan Melaka, rumah pulak dkt Ampang…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Thunbergia Laurifolia

Thunbergia Laurifolia

Seorang lelaki, sudah lanjut usia, tinggal berasingan di ibukota. Suka bunga-bungaan, tapi bukan jiwang. Suka kereta-kereta, tapi bukan mat rempit. Suka fotografi tapi bukan photographer. Eh, suka suki haku lohh.
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

yang lampau


%d bloggers like this: